UVOD U NEDELJU PONOSA! Prajd Info Centar otvara vrata 16. avgusta
Foto: Fonet

od velike je važnosti

UVOD U NEDELJU PONOSA! Prajd Info Centar otvara vrata 16. avgusta

Aktivnosti koje će se odvijati u Prajd Info Centru usmerene su ka povećanju informisanosti društva o problemima LGBT zajednice

Objavljeno:

Organizacioni odbor Beograd Prajda 2018. vas poziva na otvaranje Prajd Info Centra u četvrtak, 16. avgusta u 11:00h. Prajd Info Centar se nalazi u ulici Kralja Milana 20. Otvaranje Prajd Info Centra predstavlja uvod u ovogodišnju Nedelju ponosa koja će se održati od 10 - 16. septembra. Prajd Info Centar predstavlja prvi javni prostor u centru grada u kojem će građani svakog dana moći da se informišu o Beograd Prajdu i aktivnostima koje sprovode organizacije koje se bave pravima LGBT zajednice.

Radno vreme će biti svakog dana od 10:00 - 20:00h. Otvaranje Prajd Info Centra je od izuzetne važnosti za LGBT zajednicu koja je i dalje nedovoljno vidljiva u Srbiji.

Aktivnosti koje će se odvijati u Prajd Info Centru usmerene su ka povećanju informisanosti društva o problemima LGBT zajednice, a ujedno će i omogućiti otvoreniji pristup informacijama o Beograd Prajdu kao najznačajnijoj javnoj manifestaciji, koja ima za cilj unapređivanje ljudskih prava određene društvene grupe. Nedelja ponosa će obuhvatati više od 50 različitih događaja, uključujući Međunarodnu konferenciju o ravnopravnosti brakova, Prajd Forum, izložbe, pozorišne predstave, filmske projekcije, javne diskusije, predavanja i žurke.

Prajd Info Centar će biti mesto gde će se odvijati neke od aktivnosti organizacija koje se bave pravima LGBT zajednice pre, tokom i posle same Nedelje ponosa. O svakoj od navedenih aktivnosti se građani mogu lično informisati u Prajd Info Centru, gde će ih dočekati volonteri sa svim potrebnim informacijama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.