IMAM DOZVOLU ZA KUĆU KOD ZLATIBORA: Gradonačelnik Beograda odgovorio na optužbe da je bespravno stekao imovinu
Foto: Beta/Miloš Miškov

I SVE PO ZAKONU

IMAM DOZVOLU ZA KUĆU KOD ZLATIBORA: Gradonačelnik Beograda odgovorio na optužbe da je bespravno stekao imovinu

Tvrdi da je sve legalno urađeno

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da kuća u zaseoku Dobroselice, nadomak Zlatibora, ima dozvole i da je dodata u imovinsku kartu.

Radojičić je rekao da je dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije sva tražena dokumenta i uradio dopunu prijave svoje imovine i da čeka njihov odgovor.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) nedavno je objavila da je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak protiv gradonačelnika Beograda u kome će proveravati da li je na vreme prijavio da poseduje nelegalnu vikendicu na Zlatiboru.

Agencija je postupak protiv Radojičića pokrenula sredinom prošlog meseca i u njemu će proveravati "blagovremenost podnošenja vanrednog izveštaja o imovini i prihodima", rečeno je novinarima KRIK-a u toj instituciji.

KRIK je objavio da Radojičić u izveštaju koji je podneo Agenciji u januaru ove godine nije naveo da je vlasnik vikendice koju je nelegalno sagradio na Zlatiboru.

KRIK je naveo i da su u februaru ove godine otkrili da je tada kandidat vladajuće Srpske napredne stranke za gradonačelnika nelegalno sagradio kuću na Zlatiboru, a da je zahtev za izdavanje gradjevinske dozvole podneo pošto je javnost saznala da je prvi na listi SNS-a na beogradskim izborima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.