OVAKO SE NEKAD ŽIVELO U JUGOSLAVIJI: I posle kažite da nam je bilo loše! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

pravi život

OVAKO SE NEKAD ŽIVELO U JUGOSLAVIJI: I posle kažite da nam je bilo loše! (FOTO) (VIDEO)

Osvrt na dostojanstven život

Objavljeno:

Svako vreme ima svoje slogane, pesmu, filmove, idole, knjige, emisije, a svakome od nas je potrebno da vidi makar jednu sliku koja ih vraća u prošlost i istog momenta oseti nostalgiju.

Na Youtube-u postoji snimak koji kruži već nekoliko godina, a koji slikovito objašnjava kako se živelo u nekadašnjoj Jugoslaviji u periodu od 1970. godine do 1980. godine.

U videu su prikazane mnoge stvari iz navedenog vremenskog perioda: dečje serije, crtani filmovi, stripovi, filmovi, igračke, slatkiši,vozila, emisije.

Čuveni Branko Kockica
Čuveni Branko Kockica foto: Printscreen Youtube

Koliko današnje vreme liči na ono prethodno? Da li oni koji su tada rođeni danas kažu da su 70-e i 80-e njihov drugi život?

Sladoledi našeg detinjstva
Sladoledi našeg detinjstva foto: Printscreen Youtube

Koja je vaša omiljena pesma u 2018. godini? Kija i Ministarke! Koji je vaš Slogan? Moto? Šta jedete? Fast food od koga vam koža požuti i pozeleni! Koje knjige čitate? Kako ostaviti dečka za deset dana! Koje su vaše omiljene emisije? Rijaliti program, seks i razvod uživo! Zanima vas Kraleušino dupe koje sve veće? Aha! Volite pačje usne naše folk-dive! U našoj generaciji je ubijen prvi demokratski predsenik Zoran Đinđić, jel da! Naša generacija ima i selfi iz restorana, selfi sa otvorenim ustima i selfi sa napućenim ustima, selfi pogled u daljinu, selfi iz kreveta, selfi posle seksa, silikonski selfi? To sve puca i pršti! Jel vidite ogromnu razliku?!!!!!!!!!

Strip
Strip foto: Printscreen Youtube

Ako samo pitate nekog koje živeo u "zlatno doba stare Jugoslavije" reći će vam da je mogao da gleda Branka Kockicu, Tobogan, Poletarac, Jelenka, Slogatron, Kolarića Panića, Snupija, Vitez Koju, Mornara Popaja, Pčelicu Maju, Megatron, My Rock Mission. Mogao je da sluša EKV, Deep Purple,Tinu Tarner, Prljavo Kazalište, Bajagu, Disciplinu kičme. Da, mogao je. Mogao je da jede hranu koja je bezbedna, čista, bez monosodijum-glutamata i aspartama. Jeo je hot-dog iz prepoznatljivog crvenog kioska, stopi sladoled. Mogao je sa nosi skečers patike i Lee Cooper. Mogao je da vozi ponija, tomos motor, fiću, stojadina. Mogao je da čita hiljadu stripova dok jede čuveni čačanski čips.

Nemojte samo slušati o prošlom vremenu, pogledajte i u nastavku kako se živelo u zemlji koja je pretila da postane najmoćnija zemlja Evrope:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.