VLADIKA IRINEJ UČI AMERIKANCE SRPSKE PESME! Pogledajte kako pevaju Marširala kralja Petra garda (VIDEO)
Foto: Preentscreen Youtube / TV Hram

HIT HITOVA

VLADIKA IRINEJ UČI AMERIKANCE SRPSKE PESME! Pogledajte kako pevaju Marširala kralja Petra garda (VIDEO)

Sjajna stvar dogodila se u Vašingtonu

Objavljeno:

Episkop Irinej istočno-američkog preosveštenstva, koji je na Vidovdan održao molitvu na otvaranju Predstavničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država u Vašingtonu, otišao je korak dalje, pa je Amerikance učio da pevaju srpske pesme!

Ekipa Espreso.co.rs portala došla je u posed zanimljivog video-snimka na kom se vidi kako episkop Irinej na "Karnegi Institutu" u Vašingtonu, SAD uči Amerikance da pevaju staru srpsku pesmu: "Marširala, marširala kralja Petra garda", koju mnogi u Srbiji vole da svrstaju u četničke.

On je, naime, nakon predavanja koje je održao na ovom institutu "naterao" sve da pevaju pesmu u slavu kralja Petra Oslobodioca.

Irinej je povodom veličanstvenog događaja kakav je proslava stogodišnjice savezništva SAD i Srbije, održao poseban "moleban" u Kongresu, i to na poziv kongresmena Teda Poa.

"Svemogući Gospode Bože, Bože Pravde, uznosimo ti našu iskrenu blagodarnost i svesrdnu molitvu za sve one i sa svima onima koji su sebe velikodušno uložili u rukovođenje Sjedinjenim Američkim Državama.

Učini da članovi Predstavničkog doma, koje je izabrao za narod, valjano zastupaju različite interese naših građana i onih koji su iz zemnog šara došli da ovde borave, rade i uče.

Upućuj one koji se savetuju i donose zakone u ime svih nas zajedno da to čine u duhu jedinstva, poverenja i razumevanja. Neka njihova srca budu svagda otvorena na glasan usklik onih koji se istinski zalažu za neodvojivo pravo na slobodu i pravdu za sve.

Neka budu prosvetljeni tvojom voljom i podstrekivani na altruističko služenje našoj državi i njenom narodu. Blagoslovi i sve nas očuvaj, Gospode. Za sve ovo molimo se u Isusu Hristu Svetim Tvojim Duhom. Amin", izgovorio je episkop Irinej.

Ted Pou je zatim zahvalio na molitva gospodinu Irineju i dodao: "Neka Bog blagoslovi Srbiju i SAD".

Pogledajte kako Amerikanci pevaju srpsku pesmu:

Bonus video:

(Darko Zlojutro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.