OMLADINSKO PATRIOTSKI KAMP ZLATIBOR 2018: Od 9. dо 18. avgusta razvite LJUBAV prema OTADŽBINI na ORIGINALAN način
Foto: Filip Plavčić

negovanje kulture

OMLADINSKO PATRIOTSKI KAMP ZLATIBOR 2018: Od 9. dо 18. avgusta razvite LJUBAV prema OTADŽBINI na ORIGINALAN način

Otvaranju će pored rukvodstva opštine Čajetina prisustvovati i predstavnici Ambasade Ruske Federacije, kao i predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije

Objavljeno: 11:17h

U organizaciji ratnih veterana Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije i uz podršku i pomoć opštine Čajetina, a po uzoru na slične kampove u Ruskoj Federaciji, na Zlatiboru će se od 9-18. avgusta održati prvi „Omladinsko patriotski kamp Zlatibor 2018“, u okviru koga će se deca i mladi upoznati sa srpskom duhovnom, nacionalnom i vojnom istorijom i kulturom, uz priliku da se druže sa srpskim i ruskim vojnim veteranima.

Osnovni cilj organizovanja ovog kampa je da se kod mladih generacija razvija ljubav prema otadžbini i rodoljublju, kao i prema negovanju kulture i tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, da se uspostavi svest o obavezama i radu kao i prijateljskim odnosima i toleranciji među ljudima.

Instruktori kampa će sa mladima raditi i na razvoju sportskih veština, snage uma, umetnosti, prevazilaženju teškoća, usvajanju zdravog načina života, fizičkog treninga, jačanja prijateljstva, druženja, solidarnosti i uzajamne pomoći, kao i razvoja pozitivnih i korisnih životnih veština i psihofizičkih sposobnosti kod dece.

Program Kampa obuhvata radionice prve pomoći, preživljavanje u prirodi, protivpožarne zaštite, orjentacije, kretanja i snalaženja u prirodi, alpinističke obuke, borilačkih veština, prelaženja prepreka i drugih primenjenih disciplina.

I koncert pevačice Lene Kovačević održaće se na Kraljevom trgu na Zlatiboru u ponedeljak, 6. avgusta sa početkom u 20 časova u okviru manifestacije Zlatiborsko kulturno leto.

Poznata džez pevačica, kompozitor i tekstopisac dugo se bavi muzikom a džez pevanje je diplomirala na konzervatorijumu u Amsterdamu. Uspešna umetnica izdala je tri albuma: „Dobar dan za pevanje“, „San“ i „DŽezeri“, a širo piblici poznata je i kao članica žirija u TV takmičenju „Prvi glas Srbije“. Pesmu „Kafe“ koja je postala veliki hit objavila je krajem 2017. godine. Ćerka pisca Dušana Kovačevića nastupala je na brojnim festivalima u Srbiji i svetu sarađujući sa poznatim muzičarima.

Nastup Lene Kovačević je deo manifestacije koju organizuje Turistička organizacija Zlatibor uz podršku opštine Čajetina i Sportskog centra Čajetina. Da podsetimo, ovog leta na Zlatiboru su nastupali Kiki Lesendrić, Nikola Rokvić, Halid Bešlić, održan je 45. Sabor trubača i drugi događaji.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Čajetina - Opština za primer", podržanog od strane Opštine Čajetina.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.