OD SRBE NA VRBE PA DO ŠAKE JADA. OD ŠAKE JADA DO SRBA NA SRBE! Nova PESMA MATIJE BEĆKOVIĆA je KONTROVERZNA, ali GAĐA U CENTAR!
Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

kao i uvek

OD SRBE NA VRBE PA DO ŠAKE JADA. OD ŠAKE JADA DO SRBA NA SRBE! Nova PESMA MATIJE BEĆKOVIĆA je KONTROVERZNA, ali GAĐA U CENTAR!

Retko ko ostaje ravnodušan na njegovu poeziju, koja je i ovog puta pogodila "tačno u centar"

Objavljeno:

Akademik i pesnik Matija Bećković nesumnjivo spada među intelektualce čije mišljenje o gorućim društveno-političkim temama mnogi vole da čuju.

Mnogi se, međutim, i ne slažu s njim, jer njegovi stavovi i prognoze često nisu baš optimistični i prijemčivi za uho onih koji znaju da zatvore oči pred realnošću.

Ipak, retko ko ostaje ravnodušan na njegovu poeziju, koja je i ovog puta pogodila "tačno u centar".

Od Ave Serbia do Srbe na vrbe, Od Srbe na vrbe pa do šake jada. Od šake jada do Srba na Srbe, Od Srbe na Srbe pa do na dno Ada.

Od Serbien muss sterbien do Plave grobnice, Od Plave grobnice do Vostani Carice. Od Vostani Carice do Sto za jednoga, Od Sto za jednoga i Danka krvavoga.

U beznađima ti si se nadala, U bezverjima ti si verovala. I kad Srbi nisu ti si opraštala, I tvoja zemlja je Hristose rađala.

Kad bi se iz svojih smrti uspravila, I samoj sebi bi do kolena bila. Nisi mogla živeti izvan istorije, Ali u njoj nije smisao Srbije.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Iskra.co)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.