HRVATI danas slave OLUJU, ali SRBI nisu zaboravili TAJ stravični ZLOČIN: Pogled jednog dečaka iz traktorske prikolice govori više nego 1000 reči! (FOTO)
Foto: Printscreen / Facebook / Saša Borojević

PRETUŽNO!

HRVATI danas slave OLUJU, ali SRBI nisu zaboravili TAJ stravični ZLOČIN: Pogled jednog dečaka iz traktorske prikolice govori više nego 1000 reči! (FOTO)

U nekadašnjoj "Krajini" Srba skoro da i nema, a ostale su tek po koje kuće i ruševine da nas podsećaju da je srpsko stanovništvo nekada živelo u Hrvatskoj

Objavljeno:

Danas se navršilo skoro 23 godine od hrvatske vojno-političke akcije "Oluja" u kojoj je iz svojih kuća proterano preko 250.000 ljudi.

U nekadašnjoj "Krajini" Srba skoro da i nema, a ostale su tek po koje kuće i ruševine da nas podsećaju da je srpsko stanovništvo nekada živelo u Hrvatskoj.

Pogled jednog decaka iz traktorske prikolice govori više nego 1000 reči.

U Donjem Lapcu, u brdovitoj i kamenitoj Lici, gde su nekada živeli samo Srbi, danas njih tamo imasve manje, a odavno su manjina.

Nakon što je porušen, a "6. Lička" ulica kompletno razorena on se prvih godina nakon "Oluje" koliko toliko izgradio i sve je izgledalo kao da bi Srbi mogli ponovo da sviju svoje gnezdo u Hrvatskoj,ali onda su krenule godine tuge i tihog etničkog čišćenja.

Podsećamo, Hrvatska će 4. avgust slaviti kao dan pobede, dok će Srbi paliti sveće oplakujući žrtve i tugujući za izgubljenim domovima i te dve slike najbolje će oslikati pravo stanje stvari. Jer će sa Kninske tvrđave odjekivati Tompson i ustaške pesme, a dok srpske suze u Hrvatskoj tog dana ili neće smeti da se puste ili niko i neće hteti da ih čuje.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.