HARADINAJ PRETI: Naše oružane snage će reagovati ako neko bude KRŠIO ZAKON NA SEVERU KOSOVA!
Foto: Beta/Armenija Zajmi

veoma napeto

HARADINAJ PRETI: Naše oružane snage će reagovati ako neko bude KRŠIO ZAKON NA SEVERU KOSOVA!

Danas je održana sednica Saveta za bezbednost Kosova

Objavljeno:

Premijer takozvanog Kosova Ramuš Haradinaj je danas sazvao hitan sastanak kosovskog Saveta za bezbednost, na kojem se razgovaralo o aktuelnim dešavanjima na Kosovu.

On je na konferenciji za novinare posle sastanka rekao da je bezbednosna situacija mirna i stabilna, ali da su tražili povećanje broja trupa u slučaju potrebe, javlja Indeksonline.

Upitan za najavu proglašenja autonomije na severu Kosova, Haradinaj je rekao da je ovo "retorika iz Beograda".

- Sutra, radna grupa može da podnese izveštaj o nacrtu za Zajednicu srpskih opština. Nismo izašli iz naših obaveza preuzetih u Briselu jer, kad primimo ovaj izveštaj, moramo biti sigurni da je u skladu sa našim zakonima. Niko nema pravo na jednostranu akciju - rekao je Haradinaj.

Po njegovim rečima, ako neko izađe iz okvira međunarodnog sporazuma, on će dobiti odgovor od bezbednosnih snaga.

- Ako neko izađe van okvira zakona Kosova i sporazuma, zakon će biti sproveden, bez dileme, taj će dobiti odgovor. Kad je reč o severu Kosova, uvek je postojala dobrodošlica za svakog građanina na svetu i svi su uvek dobrodošli u svim delovima Kosova, ali svako ko uđe na teritoriju Kosova kako bi kršio zakon dobiće adekvatan odgovor našeg zakona. U stanju smo pripravnosti ako bude narušen pravni poredak - zaključio je Haradinaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.