Bujica odnela deo puta, meštani kažu da je situacija KRITIČNA! HAOS KOD GROCKE, SAOBRAĆAJ U PREKIDU (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook

užas!

Bujica odnela deo puta, meštani kažu da je situacija KRITIČNA! HAOS KOD GROCKE, SAOBRAĆAJ U PREKIDU (VIDEO)

Betonske cevi koje su ranije bile postavljene za protok Dubočajskog potoka su popucale zbog frekvencije saobraćaja

Objavljeno:

Saobraćaj na Smederevskom putu kod naselja Veliki Dubočaj od danas je opet u prekidu zbog velikih odrona koje je stvorila bujica vode, pa putnička vozila saobraćaju preko Begaljice.

Zbog velikih padavina koje su sa sobom donele nanose mulja, granja, stvorile odrone i potpuno onemogućile saobraćaj, automobili moraju ići alternativnim putem preko Begaljice i Brestovika do Smedereva. I autobusi "Laste" idu zaobilaznicom preko Begaljice.

Posle "samo" mesec dana ovaj deo puta je opet nastradao zbog bujičnih voda koje postaju sve češće u ovom delu opštine Grocka.

Radnike koji pokušavaju da reše novonastalu situaciju posetio je predsednik Opštine Grocka, Dragoljub Simonović koji je tom pirlikom izjavio da je u rešavanju situacije neophodna pomoć Grada Beograda i Vlade Srbije, dodajući da je najveći problem samo korito potoka koje mora biti u potpunosti uređeno branama.

Bujica odnela deo puta
Bujica odnela deo puta foto: Printscreen/Facebook

- Do kraja dana moramo da zatvorimo ovu deonicu, pa će nakon toga biti privremeno puštena dok se ne uradi most i brane kako ne bi došlo mulje i granje, ali i da se oslobodi pritisak na most koji će morati da istrpi tu jačinu vode - rekao je Simonović.

Prema nezvaničnim informacijama, betonske cevi koje su ranije bile postavljene za protok Dubočajskog potoka su popucale zbog frekvencije saobraćaja.

Meštani su u strahu i navode da je situacija kritična, kao i da se plaše da će se ponoviti scenario od pre mesec dana kada je jaka bujica uništila mnoga domaćinstva i onesposobila put Smederevo-Beograd.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.