NAJTEŽA PRIČA U SRBIJI: Nenad je TEŠKO BOLESTAN, a njegovoj ŽENI je otkriven TUMOR pred POROĐAJ! (FOTO)
Foto: Budi human

pomozimo mu da preživi

NAJTEŽA PRIČA U SRBIJI: Nenad je TEŠKO BOLESTAN, a njegovoj ŽENI je otkriven TUMOR pred POROĐAJ! (FOTO)

Zbog nastale situacije, nastavljeno je sa prikupljanjem novca da bi se dug prema bolnici izmirio, a kako bi se mogle sprovesti neophodne kontrole toka oporavka

Objavljeno:

Poznata humanitarka iz Niša, Marina Adamović, već duži niz godina prikuplja novčana sredstva za lečenje teško obolelih mladih osoba. Ova hrabra Nišlijka i pored svoje teške bolesti, multiple skleroze, kao i otežanog kretanja u invalidskim kolicima, ne prestaje da svakog dana realizuje svoj plan, pomoći ljudima kada je najpotrebnije.

Poznata humanitarka iz Niša, Marina Adamović
Poznata humanitarka iz Niša, Marina Adamović foto: Privatna arhiva

Puno je ljudi i dece kojima je Marina pomogla, odnosno još uvek pomaže, a jedan od njih je i Nenad Ristić, docent na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, koji je oboleo od retke vrste limfoma, T lymphoblastic lymphoma. Ona se odmah priključila kampanji prikupljanja novca koja započeta krajem juna 2017. godine preko humanitarne fondacije „Budi human“.

Za nekoliko meseci je prikupljeno dovoljno novca potrebnog za Nenadovo lečenje, odnosno transplataciju matičnih ćelija koja je obavljena u Nemačkoj. Međutim, nakon transplatacije nastupila je ozbiljna komplikacija, veno-okluzivna bolest jetre, za koju je nedeljna terapija iznosila 35 hiljada evra, a bile su potrebne tri nedelje lečenja.

Zbog nastale situacije, nastavljeno je sa prikupljanjem novca da bi se dug prema bolnici izmirio, a kako bi se mogle sprovesti neophodne kontrole toka oporavka. Do sada je taj dug smanjen na 25 hiljada evra, pre svega zahvaljujući aktivnoj kampanji koju vodi Nenadova supruga, Marina Stojanović Ristić, uz veliku pomoć Marine Adamović (slika 1). Koliko je veliko humano delo koje rade ova dve divne žene je konstatacija da je i Nenadova supruga takođe bolesna, njoj je 2016. godine oktobra meseca pred porođaj ustanovljen veliki tumor na mozgu koji je ugrožavao vitalne funkcije. Nakon rizičnog porođaja dobili su devojčicu, a njoj je klasičnom operacijom odstranjen veći deo tumora. Druga faza njenog lečenja koja je podrazumevala intervenciju Gama nožem trebalo je da se obavi prošle godine. Međutim, kako je sve vreme Nenadovog lečenja bila sa njim, aktivno učestvovala u prikupljanju novčanih sredstava i brinula o malom detetu, ona je svoje lečenje odložila do daljnjeg.

Porodici Ristić je neophodna pomoć. Dug koji stoji prema bolnici u Nemačkoj u velikoj meri komplikuje realizaciju kontrolnih pregleda neophodnih za praćenje toka Nenadovog oporavka, dok je dalje odlaganje intervencije Gama nožem na mozgu njegove supruge veoma rizično po njeno zdravlje.

Porodici Ristić se može pomoći uplatom na dole navedene račune ili slanjem SMS-a.

Brojevi računa za uplate:

Dinarski: 160-480610-54

Devizni: 00-540-0002220.1

IBAN broj: RS35160005400002220136

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Pomozimo Nenadu! Upišimo 328 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.