Oglasila se turska ambasada povodom incidenta u Kušadasiju: Reč je o individualnom činu, Turska će i dalje dočekivati srpske turiste!
Foto: Nebojša Mandić

OGLASILI SE

Oglasila se turska ambasada povodom incidenta u Kušadasiju: Reč je o individualnom činu, Turska će i dalje dočekivati srpske turiste!

Turska će, kao i do sada, nastaviti da dočekuje svoje srpske goste na najbolji način, kao i da osigura njihovu bezbednost

Objavljeno: 18:43h

Povodom vesti da je u jednom od turističkih mesta u Turskoj jedna osoba napala srpske turiste u parkiranom autobusu, Ambasada Turske poslala je zvanično saopštenje koje vam prenosimo u celosti.

- Zbog vesti koja se pojavila u pojedinim medijima "da je u jednom od turističkih mesta u Turskoj jedna osoba napala srpske turiste u parkiranom autobusu", imamo potrebu da skrenemo pažnju javnosti na dole navedeno:

Saznalo se da se radi o individualnom/ličnom činu osobe u jako alkoholisanom stanju, kao i da, nakon incidenta, nema povređenih, niti životno ugroženih lica.

Dobili smo informaciju da je u vreme incidenta autobus bio parkiran i prazan.

Odmah nakon incidenta, osumnjičeni je uhvaćen i priveden.

Turske vlasti istražuju događaj u svim njegovim aspektima, a započet je i sudski proces protiv osumnjičenog.

Saznalo se da se ne radi o terorističkom napadu i da događaj nema političku pozadinu već da je lični čin.

Turska će, kao i do sada, nastaviti da dočekuje svoje srpske goste na najbolji način, kao i da osigura njihovu bezbednost - stoji u saopštenju.

Podsetimo, turski portal "Hurijet" u subotu uveče objavio je vest da je u Kušadasiju došlo do tuče između turskih i srpskih turista koja se završila bacanjem bacanjem molotovljevog koktela na autobus srpskih turista. Nekoliko sati kasnije, objavljeno je da je ruski državljanin bacio koktel na srpske turiste, a ubrzo i da je do incidenta došlo zbog preglasne muzike koju su gosti iz Srbije puštali uživajući na bazenu ispre ugostiteljskog objekta.

Bonus video

Igor Ćuzović - Gostovanje na TV Prvoj

<

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.