Toma kao doktor Mengele: Nikolić hoće centar gde će se stvarati srpski genetski kod

Da nije malo arijevski?

Toma kao doktor Mengele: Nikolić hoće centar gde će se stvarati srpski genetski kod

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić položio kamen temeljac za gradnju Centra izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu u okviru kojeg će biti izgrađen i centar koji će se baviti proučavanjem matičnih ćelija
Objavljeno: 10:29h

Centar bi trebalo da ima devet istraživačkih jedinica, među kojima su najbitnije one koji će se baviti proučavanjem matičnih ćelija, a predsednik Srbije je ocenio da će one sačuvati "ono najbitnije, najlepše i najvažnije - karakteristike srpskog naroda". Dragica, ta šumadijska sveznalica: Prva dama Srbije je prava krotiteljka prirode! (FOTO) (VIDEO) (GIF) Da nije u pitanju lapsus, predsednik je potvrdio sledećom izjavom: - Sve manje dece se rađa, bračni parovi se sve češće obraćaju lekarima i rešenje traže u inostranstvu. To rešenje treba da bude ovde, ta deca treba da budu srpska deca, sa srpskim genetskim materijalom, sa srpskim kodom, sa srpskom prošlošću i srpskom budućnošću, rekao je Nikolić. Uz kamen temeljac, položena je i kapsula sa porukom "Što čovek započne, nek' Bog ne ospori", a početak gradnje je i osveštan.

Objekat, površine 11.500 kvadratnih metara, vredan je 14 miliona evra, a gradi se iz sredstava kredita Evropske investicione banke, dok Kragujevac učestvuje u finansiranju sa 40 miliona dinara. Predviđeno je da centri budu izgarđeni do aprila naredne godine. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.