SRBI KRENULI U SIBIR GOLFOM DVOJKOM! PUTOVANJE ĆE TRAJATI 38 DANA! Počela je velika avantura Zrenjaninaca, preći će 17.000 kilometara! (VIDEO)
Foto: I loveZrenjanin.com

Srećan put Zrenjaninci

SRBI KRENULI U SIBIR GOLFOM DVOJKOM! PUTOVANJE ĆE TRAJATI 38 DANA! Počela je velika avantura Zrenjaninaca, preći će 17.000 kilometara! (VIDEO)

Dok se pripremao za putovanje, nizali su se razni problemi

Objavljeno:

Nakon tri godine sanjarenja i planiranja, Ilija Jovanov danas je iz Zrenjanina krenuo na put dug 17.000 kilometara s ciljem da upozna sve lepote Sibira i okupa se u Bajkalskom jezeru.

Dok se pripremao za putovanje, nizali su se razni problemi, počevši od onih administrativne prirode zbog kojih je putovanje moralo da bude skraćeno, pa do iznenadne bolesti prvobitnog Ilijinog partnera u ovom neobičnom poduhvatu i njegove nemogućnosti da mu se zbog toga pridruži. Sve se ipak dobro završilo – putovanje će trajati 38 dana, fotograf Bogdan Jonjev je novi saputnik, „dvojka” sa pozamašnim, trodecenijskim stažom je spremnija nego ikad. Avantura je počela rano jutros kada su dvojica Zrenjaninaca – saputnika, sa Žitnog trga krenuli put Sibira.

– Konačno krećemo, spreman sam, uzbuđen i jedva čekam. U zavisnosti od situacije na granici, plan je da danas stignemo do Banske Bistrice ili Krakova. Evropski deo mi je poznat, ali kada budemo ušli u Rusiju, posebno na deonici nakon Moskve, biće puno zanimljivih stvari – izjavio je pred put Ilija Jovanov.

Ilija Jovanov jedva je čekao put
Ilija Jovanov jedva je čekao put foto: I loveZrenjanin.com

Porodica ga u potpunosti podržava i pratiće svaki njegov korak. On dodaje da je ključni razlog njegovog polaska na ovaj dalek put to što ljudi u Srbiji imaju niz predrasuda po pitanju Sibira.

– Svi misle da je to carstvo hladnoće i medveda, međutim tamo postoje milionski gradovi. Veliki kontrast tim gradovima jesu priroda koja je fantastična, i sela koja su poput onih u 18. veku i jako zanimljivo izgledaju.

Bogdan Jonjev kaže da mu nikada ne bi palo na pamet da sam ode do Sibira, ali kada se pre mesec dana ukazala šansa, nikako nije želeo da je propusti.

foto: I loveZrenjanin.com

– Ovo je jedinstvena prilika da zabeležim fantastičan video materijal i fotografije. Namerno se nisam edukovao pred put, tako da ću u trenutku reagovati. Nisam puno razmišljao o svemu jer kada to radim desi se da odlutam, tako da je najbolje ovako – što brže, to bolje – rekao je Bogdan Jonjev.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / I love Zrenjanin.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.