49-GODIŠNJI SRBIN DRŽAO JE PAPIRNU KESU U RUKAMA: Carinicima na AERODROMU NIKOLA TESLA ovo je bilo baš sumnjivo! (FOTO)
Foto: Pixabay

kršenje pravila

49-GODIŠNJI SRBIN DRŽAO JE PAPIRNU KESU U RUKAMA: Carinicima na AERODROMU NIKOLA TESLA ovo je bilo baš sumnjivo! (FOTO)

Putnik je carinicima rekao da je satove dobio na poklon od ujaka i da nije znao da treba da ih prijavi

Objavljeno:

Carinici su 28. jula 2018. godine, na aerodromu „Nikola Tesla“, kod jednog putnika zaplenili dva neprijavljena ručna sata marke „Roleks“ čija je vrednost preko 2 miliona dinara.

Prekršaj je otkriven kada se 49-godišnji srpski državljanin, koji je doputovao iz Stokholma, posle preuzimanja prtljaga uputio ka zelenom kontrolnom prolazu kao da nema ništa da prijavi za carinjenje.

Zaplenjeni Rolex
Zaplenjeni Rolex foto: MUP Srbije

Uočivši reklamnu papirnu kesu pomenutog brenda, carinik je zatražio od putnika da pokaže njen sadržaj kada je otkriveno da se u njoj nalaze čak dva neprijavljena.

Originalni račun za satove se nije nalazio uz robu, jer je zadržan u švedskoj firmi radi ostvarivanja prava na povraćaj poreza.

Zaplenjeni Rolex
Zaplenjeni Rolex foto: MUP Srbije

Putnik je carinicima rekao da je satove dobio na poklon od ujaka i da nije znao da treba da ih prijavi, niti je znao njihovu vrednost.

Podsećamo putnike da su i pokloni roba koja ima svoju vrednost, a da povlastica koju domaći putnici imaju podrazumeva da bez plaćanja dažbina u zemlju mogu da unesu robu uvrednosti do 100 evra. Sva vrednija roba od tog limita mora da se prijavi i na nju plate uvozne dažbine – carina i PDV.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.