OSETILA JE BES OGNJENE MARIJE JER JE RADILA NA PRAZNIK! Srpkinja je naučila LEKCIJU nakon što je osetila BES SVECA!
Foto: Printscreen Infopult

pazite šta danas radite

OSETILA JE BES OGNJENE MARIJE JER JE RADILA NA PRAZNIK! Srpkinja je naučila LEKCIJU nakon što je osetila BES SVECA!

U potresnoj ispovesti, jedna čitateljka ispričala je kako je mogla da pogine!

Objavljeno: 15:51h

U našem narodu poznato je da na veliki praznik ne valja raditi teške poslove, a to posebno važi za dan kada proslavljamo Ognjenu Mariju.

Nije retkost da čujemo priču kako se nešto loše dogodilo nekom ko je iza namere ili nehotice uzeo da radi nešto od težih poslova baš na dan kada je veliki svetac.

U potresnoj ispovesti, jedna čitateljka ispričala je kako je mogla da pogine.

Ona je pre nekoliko godina zaboravila da je praznik i izašla iz kuće kako bi nacepala nekoliko drva potrebnih za vatru u letnjoj kuhinji. To je moglo da je košta života. Taj dan je bio praznik Ognjene Marije.

U trenutku dok je cepala drva, zamahnula je iznad glave, sekira je spala sa drške i pala joj direktno sa visine na glavu. Krv je krenula da joj curi, a dok je zavijala glavu setila se da je praznik.

- To mi je bilo upozorenje. Udarilo me po glavi jer sam zaboravila da je Ognjena Marija. Nije trebalo da radim taj dan – rekla je ova čitateljka.

Podsetimo, danas slavimo Ognjenu Mariju, koja prema narodnom verovanju, pali i kažnjava ognjem i, kao Sveti Ilija koji kažnjava gromom, ona spada u "ognjevite" svece.

U narodnom predanju čuvaju se primeri o vatri ili gromovima koji su u vrele praznične dane spalili žito, seno i domove ljudi koji su se ogrešili radeći na praznik Ognjene Marije.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.