VIŠE GA NEĆE TRPETI NI SVETI OTAC PROHOR PČINJSKI: CRKVENI odbor traži UKLANJANJE VLADIKE PAHOMIJA!
Foto: Fonet, vranjske.co.rs

ogorčeni

VIŠE GA NEĆE TRPETI NI SVETI OTAC PROHOR PČINJSKI: CRKVENI odbor traži UKLANJANJE VLADIKE PAHOMIJA!

Vladika Pahomije mora da ode do naznačenog datuma

Objavljeno:

Tražimo od Svetog Sinoda Srpske pravoslavne crkve i patrijarha Irineja da vladika Pahomije bude raščinjen i uklonjen iz Eparhije Vranjske najdalje do 1. novembraove godine, stoji, između ostalog, u saopštenju za javnost Crkvenog odbora Crkvene opštine Klinovac koje je potpisao predsednik Stojan Stevanović- pišu Vranjske.

- Vladika Pahomije mora da ode do naznačenog datuma, jer ga više neće trpeti ni Sveti otac Prohor Pčinjski, a ni narod blagočestivi, to je poruka Svevišnjeg Gospoda preko koje ne smeju da pređu ni Sveti Arhijerejski Sabor SPS ni njegova svetost Patrijarh Irinej - poručuju iz Crkvenog odbora sela Klinovac.

Ovaj odbor naglašava da je prinuđen da se obrati javnosti „zbog odugovlačenja i nereagovanja vrha SPC i samog patrijarha kada je sestrinstvo manastira Sveti Otac Prohor Pčinjski na čelu sa mati Stefanidom napustilo ovu svetinju i pobeglo na Kosovo u Gračanicu“ - javljaju Vranjske.

- Svi su oni bili ogorčeni na materijalizam, pohlepu za novcem, pedofiliju i ostalu jeresi - takođe se navodi u opširnom saopštenju Crkvenog odbora u Klinovcu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / www.infovranjske.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.