PAROLA SNAĐI SE: Penzioner iz Novog Sada napravio klimu za SAMO 300 dinara, a evo kako je to uspeo! (FOTO)
Foto: preentscreen

rešio da se rashladi

PAROLA SNAĐI SE: Penzioner iz Novog Sada napravio klimu za SAMO 300 dinara, a evo kako je to uspeo! (FOTO)

Jedan penzioner iz Novog Sada je odlučio da sam napravi rashladni uređaj

Objavljeno:

Isak Građin, nekada hemijski tehničar, a sada penzioner – inovator, za samo 300 dinara napravio je patent koji njegovu porodicu spasava od letnje vreline.

Prosečan građanin ove zemlje svoje intelektualne kapacitete napregne tek kad ga muka stisne. Mi inače ne pravimo i ne proizvodimo kao svi drugi, ali se dosetimo kada je nevolja” kaže Isak Građin – inovator iz Novog Sada.

Isakov patent počinje ispod zemlje, u dvorišnom bunaru, nastavlja se u podrumu. Jedna cev do hidropaka, jedna do kupatila i umesto više od 30 hiljada dinara, njegov klima uređaj koštao je samo 300.

Penzioner iz Novog Sada
Penzioner iz Novog Sada foto: preentscreen

Hladnjak sam dobio od automehaničara, ventilator sam imao, kupio sam creva neka za 300 dinara, eto to mi je sav trošak bio. A 30 hiljada dinara, priznaćete, za klimu, nema svako danas da da, to je veliki trošak” dodaje Građin.

Ovde ne košta ni voda, jer stiže iz bunara, a čak je nekoliko stepeni hladnija od one iz gradskog vodovoda. Dobra izolacija cevi čini da u prostoriji bude efekta, mada bez estetike, dodaje Isak, koji svakako planira da poradi i na vizuelnom efektu svoje inovacije.

Ima crevo odvodno i dovodno, ono je sve do ove sprave izolovano da ne gubi, a to je najbitnije – da se ne izgubi ta hladnoća, da ne bi otišla temperatura gore. A preko odvodnog creva odlazi u kupatilo. Mene ta voda ne košta ništa” objašnjava Isak Građin.

Klima uređaj uz pomoć vode iz bunara nije jedini Isakov patent, mada je njemu najdraži.

Nikola Spasić iz benda IrieFM se pokajao pred kamerama jer je skuvao golubija jaja i vratio ih u gnezdo!

(Espreso. rs / Opanak.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.