Đorđević: Vlasnik firme Handy će porodiljama isplatiti sve što duguje!
Foto: Beta

naredba

Đorđević: Vlasnik firme Handy će porodiljama isplatiti sve što duguje!

 

Porodilje će iskoristiti svoja prava

Objavljeno: 20.07.2018. 11:24h
  • 34

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je vlasnik firme "Handy" rekao da će uplatiti sve što duguje porodiljama iz te firme, i da će biti rešen radno pravni status svih 236 radnika u narednom periodu.

Đorđević je novinarima u Palati "Srbija" kazao da će Ministarstvo da prati situaciju u firmi i da će inspekcija u narednim danima da nastavi sa radom i sa inspekcijskim nadzorom firme "Handy". "Imali smo sreće jer je vlasnik firme došao u Srbiju, direktor firme je pobegao, a vlasnik je prebacio nadležnost na sebe i javio se inspekciji rada", rekao je Đorđević i dodao da je u pitanju osoba koja je "kooperativna i koja nije želela da napravi problem zaposlenima".

On je kazao da je inspekcijski nadzor juče utvrdio da je u centralnom registru 236 zaposlenih, a od toga je 20 porodilja koje imaju problem sa isplatom. Djordjević je rekao da je novi direktor juče na sajtu objavio šta je trebalo da dostave porodilje i da je obećao da će da prihvatiti i doznake.

Prema njegovim rečima, država će učiti sve što je u njenoj nadležnosti da bi tim radnicima sve što pripada bilo i dodeljeno.

On je dodao da je u pitanju privatna kompanija i da apeluje na sve koji imaju problem sa radnim statusom da to prijave, jer je za Ministarstvo i inspektorat kasno da reaguju kada se firma zatvori i ljudi budu otpušteni i kada im prestane radni odnos.

Ministar je izjavio da svi mogu da se jave na besplatan telefon 0800 300 307, radnici, poslodavci i gradjani, a ukoliko ostave podatke, ministarstvo je dužno da ih obavesti šta je otkrilo na licu mesta.

Roditeljski portal bebac.com, apelovao je ranije na nadležne da hitno reše probleme trudnica i majki, koje su ostale bez posla u firmi "Handy", čime su "ostavljene na cedilu".

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media