HAJKA NA NJU JE POČELA ZBOG SINA KOJI SE BAVI POLITIKOM! Direktorka Osnovne škole iz Mladenovca PODNELA OSTAVKU!
Foto: Espreso.co.rs

zbacili su je!

HAJKA NA NJU JE POČELA ZBOG SINA KOJI SE BAVI POLITIKOM! Direktorka Osnovne škole iz Mladenovca PODNELA OSTAVKU!

Kao jedan od razloga navela je pritisak koji se vrši na nju, ali i kolektiv škole

Objavljeno: 16:23h

Posle subotnje protestne šetnje i sednice Školskog odbora, direktorka OŠ "Momčilo Živojinović" iz Mladenovca, Vesna Vlajić, dala je ostavku na mestu direktora te škole.

Kao jedan od razloga navela je pritisak koji se vrši na nju, ali i kolektiv škole.

- Tražim da me shodno mojoj stručnoj spremi Školski odbor postavi za učitelja u izdvojenom odeljenju Rajkovac. Ovo je iznuđena ostavka od predsednika opštine Mladenovac Vladana Glišića, zbog ličnog animoziteta jer sam ocenjena kao "neposlušna, nepodobna i neprilagođena". Sa druge strane, smeta im i što sam majka Stevana Vlajića osnivača pokreta "Beli samo napred". Međutim, u našem kolektivu nikada nije bilo politike, ni kada je DS bio na vlasti, ni sada kada je SNS - rekla je Vesna Vlajić.

Inače, zaposleni u ovoj školi pre nekoliko dana oglasili su se sa saopštenjem zbog najavljene smene direktorke i iskazali joj punu podršku.

Podsetimo, povod za protest u Mladenovcu bilo je zakazivanje vanredne sednice Školskog odbora za ponedeljak, zbog, kako je navedeno, nepravilnosti u prijemu radnika, izdavanju školskog prostora, formiranju cena za proslavu maturske večeri, kao i neprisustvovanja predsednika sindikata i članova Učeničkog parlamenta na sednicama odbora.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.