OŠTETILA SINDIKAT ZA 2,2 MILIONA: Uhapšena RADNICA u Požarevcu!
Foto: Printscreen/youtube

krivično delo

OŠTETILA SINDIKAT ZA 2,2 MILIONA: Uhapšena RADNICA u Požarevcu!

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu..

Objavljeno:

Po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, policija je uhapsila V.M. (42) iz Požarevca, radnicu “Preduzeća za puteve Požarevac” koja, ujedno, obavlja i poslove u sindikatu ovog preduzeća, zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo pronevera.

Sumnja se da je ona, u periodu od 2015. do 2018. godine, neosnovanim podizanjem gotovine sa računa sindikata i prebacivanjem novčanih sredstava na svoje tekuće račune protivpravno prisvojila 2.226.315 dinara.

Takođe, njoj je u navedenom periodu preko sindikata preduzeća isporučen ugalj ukupne vrednosti od 220.246 dinara, za koji nije izmirila dugovanja, lažno prikazujući u knjigovodstvenoj dokumentaciji sindikata da nema dug za preuzeti ugalj.

Na ovaj način ona je, kako se sumnja, sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.446.551 dinara, za koliko je oštetila sindikat. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Bonus video:

Espreso intervju - Borko Stefanović

(Espreso.co.rs/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.