OPASNOST PO ZDRAVLJE GRAĐANA: Krivične prijave radnicima RTV Bor zbog zagađenja vazduha!
Foto: RTB Bor

užas!

OPASNOST PO ZDRAVLJE GRAĐANA: Krivične prijave radnicima RTV Bor zbog zagađenja vazduha!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu borskog Osnovnog javnog tužilaštva protiv ovih osoba podneli su krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zagađenje životne sredine...

Objavljeno:

Policija je podnela krivične prijave protiv tri osobe zaposlene u RTB Bor, Grupa TIR Bor, zbog sumnje da su uticali na povećanje koncentracije i emisije gasa sumpor dioksida u Boru.

Ove tri osobe, za koje Ministarstvo unutrašnjih poslova ne navodi ni pol, ni inicijale, terete se da su 9.aprila ove godine u konvertor ulili veliku količinu šljake u kratkom vremenskom periodu, čime dinamika punjenja konvertora šljakom uopšte nije ispoštovana.

To je dovelo do toga da se poveća koncentracija i emisija gasa sumpor dioksida u periodu ood 21 sat i 54 minuta do 22 sata i 12 minuta, što je i registrovano na mernoj stanici Gradski park u Boru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu borskog Osnovnog javnog tužilaštva protiv ovih osoba podneli su krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zagađenje životne sredine u saizvršilaštvu.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.