KAKAV ULOV NA AERODROMU NIKOLA TESLA: Carinska službenica je imala predosećaj da je tu NEŠTO SUMNJIVO!
Foto: Profimedia, Dragana Udovičić

kako se usudila?

KAKAV ULOV NA AERODROMU NIKOLA TESLA: Carinska službenica je imala predosećaj da je tu NEŠTO SUMNJIVO!

Prekršaj je otkriven u zelenom kontrolnom prolazu namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave

Objavljeno: 14:52h

Carinici su 9. jula 2018. godine na aerodromu „Nikola Tesla“, sprečili unos skupocenog sata marke „roleks“, vrednog više od 700.000 dinara, koji putnica nije prijavila u pokušaju da izbegne uvozne dažbine.

foto: Ministarstvo finansija Srbije

Prekršaj je otkriven u zelenom kontrolnom prolazu namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave, a kojim se zaputila i Kanađanka pristigla iz Londona nakon preuzimanja čekiranog prtljaga sa karusela. Međutim, carinska službenica poslala je njen prtljag na kontrolu rentgenom, a potom je njegovim detaljnim pregledom, pored ličnih stvari, u kesi pronašla i praznu kutiju ženskog sata „roleks“.

foto: Ministarstvo finansija Srbije

Na pitanje gde se nalazi sat, putnica je odgovorila da je na njenoj ruci. Kada ju je carinska službenica zamolila da ga skine sa ruke, uočila je da se na njemu još nalazi zaštitna folija, što je potvrdilo sumnju da je sat nov i da mu pronađena kutija pripada.

foto: Ministarstvo finansija Srbije

U rancu putnice je otkriven i račun za sat, čija je vrednost veća od 700.000 dinara. Podsećamo putnike da iskusnim carinicima svakako neće promaći pokušaj pojedinih putnika da izbegnu plaćanje carinskih dažbina time što će vrednu robu koju treba da prijave nastojati da prenesu na sebi. Time, naime, samo rizikuju da budu otkriveni u prekršaju.

Bonus Video:

Espreso intervju - Borko Stefanović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.