ZAŠTO SE MRZE SRBI I HRVATI? Evo kako nam to objašnjavaju Amerikanci! (VIDEO)
Foto: Fonet/Profimedia

dokle više?

ZAŠTO SE MRZE SRBI I HRVATI? Evo kako nam to objašnjavaju Amerikanci! (VIDEO)

Sukobi dveju zemalja traju decenijama.

Objavljeno:

Danas se spore čak i oko zajedničke granice, reke Dunava. Ukratko, Hrvati i Srbi se mrze zbog stotina godina konflikta, ratova i različite religijske ideologije. Čini se, nažalost, da se taj konflikt nastavlja – zaključili su na videu.

Grupa iz Amerike, koja stoji iza kanala „TestTube“, objavila je na Jutjubu „informativno-edukativni“ video u kom objašnjavaju odnos Hrvatske i Srbije.

– Od religijskih konflikata do sporova oko granica, Hrvatska i Srbija se decenijama sukobljavaju. Otkrivamo šta se krije iza tog animoziteta i zašto se ove zemlje mrze – stoji u opisu videa.

U svom izlaganju navode da se neće previše fokusirati na geografske aspekte priče, već kreću od činjenice da su Hrvati i Srbi „narodi istočne Evrope koji vekovima žive jedni pored drugih“, ali jedni su većinom pravoslavci, dok su drugi katolici. Spominju i nastanak Jugoslavije, kralja Aleksandra, Nemce, naciste, marionetsku državu, najnoviji rat, proglašenje hrvatske nezavisnosti, optužbe za genocid…

Zastava Srbije
Zastava Srbije foto: Fonet

A iz nekog razloga su, u nastojanju da slikom poprate objašnjenje, u video stavili fotografije Beograda i Splita, pa se iz konteksta može zaključiti da ta dva grada predstavljaju glavne gradove Srbije i Hrvatske.

– Danas se spore čak i oko zajedničke granice, reke Dunava. Ukratko, Hrvati i Srbi se mrze zbog stotina godina konflikta, ratova i različite religijske ideologije. Čini se, nažalost, da se taj konflikt nastavlja – zaključuje ona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.