ALBANCI POKUŠALI DA SNIME SPOT KOD CRKVE U ORAHOVCU! S albanskom zastavom i u nošnji PROVOCIRALI SRBE (FOTO)
Foto: Profimedia, Fonet, Ilustracija

došlo do okršaja

ALBANCI POKUŠALI DA SNIME SPOT KOD CRKVE U ORAHOVCU! S albanskom zastavom i u nošnji PROVOCIRALI SRBE (FOTO)

Kolonu je predvodio muškarac koji je u rukama držao raširenu albansku zastavu

Objavljeno: 21:06h

Napeta situacija između Albanaca i Srba na KiM dolazi do tačke ključanja. Huškanja su sve učestalija, a juče se odigrao novi incident koji je bio klasična provokacija za ljude u srpskom delu Orahovca na Kosovu i Metohiji.

Naime, u popodnevnim časovima, grupa Albanaca, članovi jednog folkornog društva, obučeni u albansku nacionalnu nošnju, noseći albansku zastavu i druge albanske nacionalne simbole, pokušali su da snime muzički spot u centru srpskog dela grada.

Srpski građani koji su se u tom momentu našli na ulici oštro su reagovali, negodovanjem i uzvicima: "Srbija, Srbija" u nameri da ih spreče da ispred crkve Uspenja Presvete Bogorodice snime muzički spot.

Srbi su na provokacije uzvratili i sprečili ih da svoj naum sprovedu u delo, a došlo je i do verbalnog sukoba između nekolicine Srba i grupe Albanaca.

Kolunu je predvodio muškarac koji je u rukama držao raširenu albansku zastavu, a s njim je išlo još desetak muških članova albanskog folkornog društva.

Srbi, nezadovoljni "upadom" grupe albanskih maldića u srpski deo grada, uzvicima "Srbija, Srbija", iskazali su svoje nezadovoljstvo i uspeli da članove folkornog društva nateraju da napuste srpski deo grada nezadovoljni.

Incident su okarakterisali kao namernu prvokaciju i nagalsili da im je rečeno da je taj deo grada odabran za snimanje zbog starih arhaičnih kamenih kuća.

foto: Printscreen / Twitter

Navodno, spot koji je trebalo da se snimini je za izvesnu švajcarsku televiziju, odnosno, za Albance koji žive u Švajcarskoj.

U Srpskom delu Orahovca dana živi blizu 300 Srba koji su uglavnom koncentrisani u severnom delu grada oko pravoslavne crkve.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.