HITLEROV PAD JE ZAPOČET NA TERITORIJI NEPOKORNE SRBIJE: Obeležena 77. godišnjica antifašističkog ustanka!
Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

POLOŽENI VENCI U SPOMEN-KOMPLEKSU U BELOJ CRKVI

HITLEROV PAD JE ZAPOČET NA TERITORIJI NEPOKORNE SRBIJE: Obeležena 77. godišnjica antifašističkog ustanka!

On je podsetio da je pre 77 godina nacistički neprijatelj pobedio našu zemlju u iznenadnom, neravnopravnom ratu

Objavljeno:

U spomen-kompleksu u Beloj Crkvi kod spomenika Žikici Jovanoviću-Špancu danas je obeležena 77. godišnjica od izbijanja antifašističkog ustanka u Drugom svetskom ratu.

Vence su položili i odali počast ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predsednik Opštine Krupanj, predstavnici SUBNOR Srbije kao i udruženja i građani.

"S ponosom možemo zaključiti da je propast Hitlerove nacističke mašinerije započeo na teritoriji nepokorne Srbije, i to upravo ovde, u junačkoj Rađevini, ustankom koji je 7. jula 1941. godine izbio oružanom akcijom Rađevačke partizanske čete Valjevskog partizanskog odreda u Beloj Crvki kod Krupnja", rekao je Đorđević na obeležavanju.

On je podsetio da je pre 77 godina nacistički neprijatelj pobedio našu zemlju u iznenadnom, neravnopravnom ratu.

"Vandalskim bombardovanjem srpskih gradova, streljanjem 100 srpskih civila za jednog ubijenog nemačkog vojnika i stvaranjem monstruoznih veštačkih tvorevina kao što je NDH, čije je postojanje temeljeno na genocidu nad srpskim narodom, nacistički zavojevač pokušao je da slomi slobodarski duh srpskog naroda i odvrati ga od same pomisli da fašizmu pruži otpor", rekao je Đorđević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.