ZBACUJU POŠTENO IZABRANU DIREKTORKU, POSTAVLJAJU STRANAČKOG VOJNIKA! Skandal u beogradskoj školi, a sve jer žena neće u SNS! (FOTO) (VIDEO)
Foto: osmomcilozivojinovic.edu.rs

DOKLE VIŠE OVAKO?!

ZBACUJU POŠTENO IZABRANU DIREKTORKU, POSTAVLJAJU STRANAČKOG VOJNIKA! Skandal u beogradskoj školi, a sve jer žena neće u SNS! (FOTO) (VIDEO)

Nespretna i bahata smena direktorke OŠ "Momčilo Živojinović"

Objavljeno:

Novi skandal potresa beogradsku opštinu Mladenovac. Dugogodišnja direktorka OŠ Momčilo Živojinović je pred otkazom u ovoj ustanovi, ali ne zato što je loše radila svoj posao, uvredila nekog učenika ili roditelja, već isključivo jer je odbila da se učlani u vladajuću partiju - SNS.

Ovim povodom oglasio se sin smenjene direktorke Vesne Vlajić i objasnio celokupnu situaciju u ovoj osnovoj školi.

- POČELO JE! Nespretna i bahata smena Vesne Vlajić, direktorke OŠ "Momčilo Živojinović", (sticajem okolnosti i žene koja me je rodila) je spremna. Ona je na to mesto izabrana još 2007. godine, a nakon toga je ubedljivo reizabrana još dva puta. Legitimno i legalno rukovodi najvećom školom u Mladenovcu i jednom od najvećih na teritoriji Grada Beograda.

Koliko sam čuo, ima iskren, profesionalan odnos prema zaposlenima i pokušava da ljudski izađe u susret svakome kada god je to moguće. Bavi se isključivo svojim poslom i ne dozvoljava da joj se u isti meša bilo ko kome to zakonom nije dozvoljeno. To očigledno ne shvataju Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac i lokalni šerif u pokušaju, ali ni ekipa koja ovo želi da sprovede.

Jutros je Jelica Gigov, članica školskog odbora iz redova lokalne samouprave, podnela zahtev za održavanje vanredne sednice Školskog odbora na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti preispitivanje poverenja rada direktora. Ona se juče (kao ni prethodne tri godine) nije pojavila na redovnoj sednici koju je zakazala Vesna, na kojoj nisu bili prisutni ni Jovan Glišić, Radoslav Stojić, Andrej Nikolić i Ivana Maričić.

Na ovoj važnoj sednici usled nedostatka kvoruma nije doneta odluka kojom se Zaključkom gradonačelnika Radojičića školi dodeljuju prilično velika sredstva neophodna za nabavku tablet računara i interaktivnih tabli, pa su tako sabotirali rad škole i blokirali rad Školskog odbora.

Ali su zato gore potpisani bili ažurni da već jutros zatraže vanrednu sednicu, na kojoj ukazuju na GOMILU APSURDA: 1. Nepravilnosti u prijemu radnika (besmislica - tri godine traje zabrana zapošljavanja) 2. Nepravilnosti u izdavanju školskog prostora (apsurd - jednoglasna odluka Školskog odbora, novac na računu) 3. Nepravilnosti u odabiru izvođača i cene za ekskurzije (besmislica - odluku donosi Savet roditelja od 54 člana, direktor samo potpisuje odluku) 4. Nepravilnosti u formiranju cene za proslavu Drugarske večeri (apsurd - ispoštovana zakonska procedura i zajednička odluka, potpisnik odluke Andrej Nikolić). 5. Neprisustvovanje predsednika sindikata i članova učeničkog parlamenta sednicama odbora (predsednik sindikata redovno prisutan, članovima učeničkog parlamenta uručivani pozivi, ali nemaju obavezu prisustva). Pored toga, sve što se ovde navodi kao sporno je DOKUMENTOVANO - stoji na Fejsbuku Stevana Vlajića, njenog sina i bivšeg portparola pokreta Samo jako, koji je na predsedničkim izborima 2017. godine osvojio gotovo 10 odsto glasova.

Hoće li neko ovome stati na kraj, ili će biti dopušteno da poštena žena ostane bez posla ni kriva ni dužna?!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.