NEĆE RADO SRBIN U PANDURE! Na konkurs u MUP Srbije javilo se sramno malo mladića! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić, Damir Dervišagić

bruka

NEĆE RADO SRBIN U PANDURE! Na konkurs u MUP Srbije javilo se sramno malo mladića! (FOTO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Odeljenje za stručno obrazovanje i obuku, uz podršku Misije OEBS-a, organizovalo je danas Dan otvorenih vrata. Odziv - katastrofa

Objavljeno:

Ministarstvo unutrašnjih poslova - Odeljenje za stručno obrazovanje i obuku, uz podršku Misije OEBS-a, organizovalo je danas Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi za grad Beograd, za sve građane koji su zainteresovani za konkurs za prijem polaznika za osnovnu policijsku obuku.

foto: Filip Plavčić

Međutim, kino sala u Policijskoj upravi za grad Beograd ostala je prazna. Izgleda mladi, iako se često žale "kako nema posla", nisu zainteresovani ni da ga nađu.

foto: Filip Plavčić

Svi kandidati, tokom dana otvorenih vrata, koji su se prijavili na konkurs, a koji je otvoren 20. juna, mogli su da saznaju sve informacije u vezi s konkursom za osnovnu policijsku obuku počev od opštih uslova koji su neophodni za 549 kandidata, koliko je predviđeno za područje Policijske uprave za grad Beograd, kao i kako izgleda postupak izbora kandidata i sam kvalifikacioni ispit.

foto: Filip Plavčić
foto: Filip Plavčić

No, izgleda niko nije bio preterano zaintersovan za ovu obuku, niti informacije o njoj, iako je jasno naglašeno kako svi oni koji prođu obuku dobijaju posao u MUP-u.

foto: Filip Plavčić

U sali smo zatekli samo dva kandidata i nekoliko novinara, koji su odslušali opširnu prezentaciju koja je sadržala sve detalje o osnovnoj policijskoj obuci koja se održava u Sremskoj Kamenici.

foto: Filip Plavčić

Budući da je starosna dob za kandidate ograničena na one od 18 do 24 godine, jedan od prisutnih rekao je kako upravo ta grupa mladih ljudi obično govori kako posla nema, a sad kada se nudi 549 radnih mesta samo za teritoriju Beograda za koje je uslov opšta obrazovanost, četvorogodišnja srednja škola, poznavanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma i fizička spremnost, što nije tako strašno, niko se nije odazvao.

foto: Filip Plavčić

Izgleda važi ona stara: "traže posao, a Boga mole da ga ne nađu".

Bonus Video:

Espreso intervju - Nikola Jovanović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.