NE SMEMO DA IZAĐEMO IZ KUĆE, DECU NE PUŠTAMO SAMU NA ULICU! Građani Loznice u strahu od migranata, s prvim mrakom zaključavaju kapije: Agresivni su i konfliktni (FOTO)
Foto: Facebook / Čedomir Loznica Grujić

nije im svejedno

NE SMEMO DA IZAĐEMO IZ KUĆE, DECU NE PUŠTAMO SAMU NA ULICU! Građani Loznice u strahu od migranata, s prvim mrakom zaključavaju kapije: Agresivni su i konfliktni (FOTO)

Kako se navode građani ovog mesta, parkovi, autobuske stanice, prostori pored prodavnica, haustori i ulazi u zgrade, preplavljeni su migrantima

Objavljeno: 17:03h

Društvenim mrežama je masovno počela da se deli objava stanovnika Loznice koji navode da se sve više građana ovog grada plaši migranata.

Naime, kako piše u objavama na društvenim mrežama, autobusku stanicu u Loznici su u potpunosti okupirali migranti. Kako kažu, na ovaj način žele da upozore građane Srbije koji žive duž granice sa Bosnom i Hercegovinom, da prpblem s migrantima ne jenjava u Loznici, Banji Koviljači, Malom Zvorniku, Ljuboviji, Prnjavoru, Šapcu i Lešnici. Građani tvrde da država koja je dužna da reaguje i zaštiti svoje građane, to ne čini te da većina stanovništva živi u strahu.

Kako se navodi, parkovi, autobuske stanice, prostori pored prodavnica, haustori i ulazi u zgrade, preplavljeni su migrantima.

Navode i da noću ne dozvoljavaju deci da se sama kreću ulicama, kao i da pomenuta mesta treba izbegavati, jer iu tu ima u najvećem broju. Mišljenja su da zbog napada koji su se već događali treba biti oprezan, ali da mnogi ne mogu da se odupre strahu.

Stanovnici Loznice i oklonih sela tvrde da njihove primedbe nemaju veze sa politikom, verskom ili rasnom netrpeljivosti, već da na ovaj način apleuju na nadležne institucije i policiju da učine nešto povodom ovog problema.

Valja napomenuti, da migranti pristižu konstantno i da se radi o muškarcima starosti između 18 i 40 godina. Dok žena, dece, bolesnih nema. Građani tvrde da su izuzetno agresivni, bučni i skloni konfliktu.

Zbog straha od migranata, građani s prvim mrakom zaključavaju kapije i ne izlaze iz kuće. Navode da ilegalnih migranata ima dosta i da u to može da se uveri svako ko dođe u ovo mesto.

Loše iskustvo sa migrantima nagnalo je stanovnike ovog mesta da putem društvenih mreža apeluju kako bi probelm s kojim se suočavaju na bio koji način bio rešen.

BONUS VIDEO:

ESPRESO.CO.RS u poseti migrantima

(Espreso.co.rs / M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.