NOVOSADSKI IZVRŠITELJ SUSPENDOVAN JER JE ZADRŽAO 20 MILIONA: Već postoje prijave protiv njega, PRODAO I DRŽAVNU IMOVINU
Foto: Pixabay

POZNAT PO AFERAMA

NOVOSADSKI IZVRŠITELJ SUSPENDOVAN JER JE ZADRŽAO 20 MILIONA: Već postoje prijave protiv njega, PRODAO I DRŽAVNU IMOVINU

Novosadski javni izvršitelj Aleksandar Durkulić je suspendovan

Objavljeno:

Protiv njega je u toku disciplinski postupak Ministarstva pravde jer je prodao celokupnu imovinu jednog dužnika kako bi namirio znatno manji dug od vrednosti imovine, a tom građaninu nije vratio razliku od prodaja. Ta razlika iznosi 20 miliona dinara.

Kako za 021 navode u Ministarstvu pravde, Durkulić je suspendovan 4. jula, do donošenja konačne odluke u disciplinskom postupku. "Disciplinski postupak protiv Durkulića vodi se na zahtev pomoćnice ministra pravde i disciplinskog tužioca ministarstva Jelene Deretić", kažu za 021 u ministarstvu.

Zbog povreda Zakona o izvršenju i obezbeđenju, kog je dužan da se drži, protiv izvršitelja je ranije podneta i krivična prijava za zloupotrebu položaja. Ta istraga je u toku.

Komora izvršitelja konstatovala je u vanrednom nadzoru da je sama prodaja imovine jednoj privatnoj firmi urađena nezakonito jer je sprovedena u roku u kojem su drugi zainteresovani još uvek mogli da se jave. Takođe, izvršitelj je prodao i državinu imovinu koja uopšte nije bila u vlasništvu dužnika.

Podneta je i žalba Ustavnom sudu zbog povrede ustavom garantovanih prava na pravično suđenje, prava na jednakost i prava na imovinu, kao i disciplinska prijava Visokom savetu sudstva protiv sudija koje su učestvovale u odlučivanju, sa zahtevima za njihovo razrešenje. Takođe, o radu ovih sudija upoznati su i svi članovi Visokog saveta sudstva.

Na pitanja 021 o svojim potezima u ovom slučaju, Durkulić nije odgovorio.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / 021)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.