STRAHOTA NAM SE PRIBLIŽAVA: Olujni vetar, kiša i grad večeras POKOSILI sve pred sobom u regionu, evo šta ČEKA SRBIJU!
Foto: Nemanja Pančić

vremenska prognoza

STRAHOTA NAM SE PRIBLIŽAVA: Olujni vetar, kiša i grad večeras POKOSILI sve pred sobom u regionu, evo šta ČEKA SRBIJU!

U većini mesta pašće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period

Objavljeno:

Najavljeno nevreme pogodilo u kasnim popodnevnim satima delove Hrvatske, Slovenije i Italije, a očekuje se da bi vremenske neprilike mogle biti intenzivirane.

Jako nevreme je u popodnevnim satima zahvatilo delove severozapada unutrašnjosti Hrvatske, uključujući i područje Zagreba.

Kako prenosi zagrebački Jutarnji list, olujno nevreme zahvatilo je i delove susedne Slovenje, uz granicu sa Hrvatskom, kao i delove Koruške.

Ponegde je padao grad, a vatrogasci zbog poplavljenih 20-ak objekata, kako se navodi, imaju pune ruke posla. Veliki problemi nakon snažne oluje zabeleženi su i na severoistoku Italije.

Meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda u Hrvatskoj najavljuju da bi se lokalne nestabilnosti mogle intenzivirati u kasnijim večernjim i noćnim satima, a kulminacija nepovoljnih uslova uslediće u petak kada bi u većini krajeva dobar deo dana trebalo biti promenljivo i nestabilno, uz lokalne pljuskove i grmljavinu.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije za sutra i u subotu kada se očekuje veća količina padavina.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, u petak uveče i tokom noći na zapadu i severu, a u subotu i u ostalim krajevima zemlje očekuje se veća količina padavina.

U većini mesta pašće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, a intenzivniji grmljavinski procesi lokalno će usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine.

Upozorenje je objavljeno i za područje Beograda.

Crveni meteo-alarm, kako se navodi na sajtu RHMZ, mogu izazvati velike materijalne štete i ozbiljno ugroziti bezbednost ljudi i životinja. U "crvenom" će sutra biti Bačka, Srem i Zapadna Srbije, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteo-alarma. Ostatak Srbije je u "žutom".

Narednog dana, u subotu, pod narandžastim meteo-alarmom biće Zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna, Jugozapadna Srbija i područje Kosova i Metohije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.