IMA LI KRAJA OVOM DRANJU KOŽE S LEĐA? Tehnički pregled od danas SKUPLJI za 40 odsto, VOZAČI BESNI! (FOTO)
Foto: Printscreen Youtube

novi udar na džep

IMA LI KRAJA OVOM DRANJU KOŽE S LEĐA? Tehnički pregled od danas SKUPLJI za 40 odsto, VOZAČI BESNI! (FOTO)

Novi tehnički pregled je i znatno rigorozniji

Objavljeno: 14:36h

Pored konstantnog poskupljenja goriva s čijom cenom vozači u Srbiji već odavno kubure, zbog čega su nedeljama održavani protesti na ulicama gradova u celoj Srbiji, na red je došlo novo "skupljanje harača".

Naime, dosadašnja cena za tehnički pregled iznosila je od 1.200 do 1.700 dinara, a od danas kreće novi udar na džep. Kako je najavljeno, od danas je tehnički pregled automobila skuplji za 40 odsto.

Čini se da je najlakše udariti na vozače, pa će tako za putnička vozila nova cena iznositi 3.000 dinara, a za teretna preko 3,5 tona biće 5.000 dinara, u zavisnosti od kategorije.

Ovo nije jedina novina, jer su najavljena nova pravila proveravanja ispravnosti vozila. Osim standardne kontrole, identifikovaće se i broj šasije, broj motora i kubikaža.

S novom cenom promenio se i proces obavljanja tehničkih pregleda, te sad postoji i vremensko ograničenje od 30 minuta po vozilu.

Pogledajte kako izgleda provera ispravnosti po novom pravilniku:

Tehnički pregled po novom pravilniku biće znatno rigorozniji, a tokom tih pola sata kontrolori će morati da naprave pet fotografija vozila (prednje, zadnje, leve i desne strane vozila i brzinomer). Takođe, na svakoj slici moraju postojati datum i vreme i biti čitljive registarske oznake vozila, dok se na jednoj mora videti i kontrolor koji je uradio pregled.

Ko od danas registruje automobil bez tehničkog pregleda rizikuje da završi u zatvoru u trajanju od tri meseca do pet godina, a kazna preti i vlasniku vozila, kao i vlasniku tehničkog pregleda.

Građani su ovim novim odredbama i te kako nezadovoljni, te su društvene mreže danas preplavljene negativnim komentarima. Neki čak navode da je opet došlo vreme kada se ljudi zbog teške finansijske situcije pre odulčuju da gorivo kupe u kanti.

Besplatnom tehničkom pregledu je odzvonilo, a nove odredbe zasad nailaze samo na negodovanje.

Svakako, najvažnije je da se na drumovima nađu tehnički ispravna vozila koja ne ugrožavaju bezbednost u saobraćaju.

BONUS VIDEO:

Sajt Youthvibes u poseti Espresu:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.