Zahvaljujući medijima Nacionalni savet Roma vraćen sa kolektivnog godišnjeg odmora! (FOTO)
Foto: Tefik Ramadanović

oduševljen

Zahvaljujući medijima Nacionalni savet Roma vraćen sa kolektivnog godišnjeg odmora! (FOTO)

Više medijskih kuća, u poslednje dve nedelje, izveštavali su o odlasku Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine na kolektivni godišnji odmor i to u vreme kada je neophodna pomoć i podrška mladim Romima i Romkinjama za upis u srednje i visoke škole, kao i na fakultete.

Objavljeno:

Rukovodstvo Saveta se navodno vratilo na posao, ali i dalje odbijaju da primaju bilo kakvu poštu.

Posebno je interesantno da predsednik saveta Tefik Ramadanović sa najbližim saradnicima, svakodnevno dolazi u Savet, ali pod izgovorom da su i dalje na kolektivnom godisnjem odmoru, i iz tog razloga odbija da primi poštu.

Duško Jovanović
Duško Jovanovićfoto: Duško Jovanović

Ovu ni malo pohvalnu situaciju je prokomentarisao član Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Duško Jovanović, koji kaže:

- Najpre želim da se zahvalim portalu Espreso, dnevnim novinama Kurir, TV Happy, RTS-u, RTV-u i svima koji su na društvenim mrežama objavili ovu manipulaciju rukovodstva Saveta i na taj način prekinuli njihovo skrivanje od odgovornosti i to pod plaštom kolektivnog godišnjeg odmora. Ovo je još jedan dokaz koliko su mediji značajni za čitavo društvo jer su pomogli romskim učenicima i „naterali“ rukovodstvo Saveta da bude na usluzi čitavoj zajednici u vreme dok traju upisi u visoke škole i na fakultete.

Duško Jovanović je ranije rekao da je pravi razlog odlaska rukovodstva Saveta na kolektivni godišnji odmor, zapravo pokušaj da izbegnu lično dostavljanje zahteva za vanrednu sednicu Saveta, koji je potpisan od strane jedne trećine članova u skladu sa Zakonom o Nacionalnim savetima i Statutom Nacionalnog saveta Roma.

- Obzirom na to da očigledno aktuelno rukovodstvo ne poznaje procedure, mi smo uredno dostavili zahtev na mejl Saveta, zatim poštom na sedište Saveta, kao i na pisarnicu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Kancelarije za ljudska i manjinska prava. To znači da ukoliko predsednik Tefik Ramadanović do 11. jula ne zakaže sednicu, mi ćemo je sami zakazati u skladu sa Zakonom i Statutom Saveta. Između ostalog, na toj sednici raspravljaće se i o bahatom i nenamenskom trošenju budžetskih sredstava od strane akuelnog rukovodstva, što potvrđuju izvodi iz Trezora.

Obaveštenje
Obaveštenjefoto: Obaveštenje

Samo u prethodna dva meseca, jasno se vidi da su pojedinim rukovodiocima bez pravnog osnova isplaćivani astronomski honorari i do 360.000 dinara. Molim Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, kao i Kancelariju za ljudska i manjinska prava da u skladu sa svojim ovlašćenjima provere moje navode i da pogledaju izvode iz banke, na kojima jasno piše sve ovo o čemu govorim.

Jovanović je na kraju rekao da je u međuvremenu preminuo i predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta Roma i da je to još jedan razlog za održavanje vanredne sednice, koju uporno pokušava da izbegne sadašnje rukovodstvo Saveta.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.