NIKOLA TESLA JE BOŽIJI FENOMEN: Evo šta je njegov OTAC video NA NEBU tačno godinu dana pre rođenja genija!
Foto: Profimedia

naše čudo na zemlji

NIKOLA TESLA JE BOŽIJI FENOMEN: Evo šta je njegov OTAC video NA NEBU tačno godinu dana pre rođenja genija!

Da je teorija o Božjem poslanju ipak izvesnija, otkrio je dnevnik Teslinog oca, sveštenika Milutina

Objavljeno: 01.07.2018. 18:59h
  • 39

Sveštenik Milutin Tesla izveštava o Božjem fenomenu 30. juna 1855. godine po starom kalendaru. Taj fenomen pojavio se nad Smiljanskom dolinom na Petrovdan te godine. Posle godinu dana, rodio mu se sin Nikola.

Nikolu Teslu oduvek su nazivali „čudom na zemlji“, „neshvaćenim i posebnim genijalcem“, a njegova bezvremenska otkrića u tolikoj meri su zadivila svet da su se o njemu raspredale raznorazne teorije od one „da je poslat od samog Boga“, pa sve do one da „nije sa ove planete“.

Da je teorija o Božjem poslanju ipak izvesnija, otkrio je dnevnik Teslinog oca, sveštenika Milutina, koji je ovaj zapis objavio tačno godinu dana pre rođenja njegovog genijalnog sina:

- Lepi fenomen daje prostome narodu povoda od svake ruke suditi, umnijemu zritelju pak ostala je muka ta što ga se nije mogao sit nagledati, jer ovo pojavljenje Božije prirode toliko je trajalo, koliko bi čovijek mogao tako rekuć šinuti dlanom o dlan.

Juče bila je vrućina velika i vazduh ladan, nebo se smešilo i zvezde sjajile kako igda; najedanput, blesnu od strane istoka, i kao kad bi zabuktalo trista luča potegnu na zapad, zvezde ukloniše se, i bi reći sva priroda stade; pojavljenje pak preko svoda neba prolazeći činilo se je tako blizu, kao da bi ga iz praće dovatiti mogao, a čulo se je kao daleki vodopad i prosipajući od sebe varnice ostavljalo je modre pruge za sobom, i kad je šmrknulo za prvi breg, zaorilo se je tamo, kao da bi se srušila kakva velika kula, a odjek protezao se je u Velebitu na južnoj strani zadugo. Zatim obuze časkom pomrčina i mirijade svjetila nebesnija ostadoše preblijeđene od lica ovog malog Božijeg fenomena.

Zanimljivo je to što Milutin Tesla izveštava o „Božjem fenomenu“ 30. juna 1855. godine po starom kalendaru. Taj fenomen pojavio se nad Smiljanskom dolinom na Petrovdan te godine. Posle godinu dana, sledeće 1856. godine, rodio mu se sin Nikola.

Bonus Video:

Igor Ćuzović, zamenik glavnog urednika na portalu Espreso.rs, gostovanje na TV Prva

(Espreso.rs/Beograd.in)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media