SRBIJI PRETI POTOP! Posle jake kiše u BG-u, RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE Srbiji! Cela zemlja pod alarmom, ZNA SE I KAD ĆE UDARITI!
Foto: Beta

au!

SRBIJI PRETI POTOP! Posle jake kiše u BG-u, RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE Srbiji! Cela zemlja pod alarmom, ZNA SE I KAD ĆE UDARITI!

Navedeno je i da će vodostaji na Mlavi, Peku, kao i na Kolubari sa pritokama biti u umerenom porastu

Objavljeno: 15:36h

Republički hidrometeorološki zavod je objavio upozorenje na veću količinu padavina, a ono će biti na snazi do subote ujutru.

Kako se navodi, na području Vojvodine, zapadne Srbije, Podunavlja i Braničeva očekuje se veća količina padavina – više od 20 litara po metru kvadratnom za tri sata, uglavnom u drugom delu dana i u toku noći.

Identično upozorenje je izdato i za teritoriju Beograda.

Navedeno je i da će vodostaji na Mlavi, Peku, kao i na Kolubari sa pritokama biti u umerenom porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa tokom 30. juna.

Podsetimo, RHMZ je upozorio da je na skoro celoj teritoriji Srbije proglašen je meteoalarm, uz upozorenje da vremenske prilike mogu da budu opasne.

Kako se navodi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, van opasnosti su samo jugozapadna Srbija i teritorija Kosova i Metohije.

Narandžasti alarm je istaknut za Bačku, Banat, Srem, Beograd, zapadnu Srbiju i Pomoravlje, dok je žuti alarm na snazi u Šumadiji, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

Kako se navodi, naradžasti alarm podrazumeva da su prognozirane oapsne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu, uz opasnost po ljude i životinje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.