MINE PUNE VODE, RUPE NA PUTU, SEMAFORI KOJI NE RADE: Proverili smo da li je istina da je svaki izlazak na ulicu potencijalna OPASNOST ZA BEOGRAĐANE (FOTO)
Foto: Filip Plavčić, Nebojša Mandić

iza svakog ćoška

MINE PUNE VODE, RUPE NA PUTU, SEMAFORI KOJI NE RADE: Proverili smo da li je istina da je svaki izlazak na ulicu potencijalna OPASNOST ZA BEOGRAĐANE (FOTO)

Nešto nalik na ruski rulet, ali na srpski način

Objavljeno:

Čini se da građani Beograda čim promole glavu na ulicu spaze neki problem.

Društvene mreže postale su nešto poput "ispovedaonice", te ljudi često sa javnošću dele muke s kojima se u hodu suočavaju. Mnogi su vremenom prestali da se žale na stvari koje im smetaju, ali nisu prestali da ih primećuju.

Naime, postoje situacije koje su zasmetale svakom ko živi u Beogradu ili ga je posetio.

Betonske mine

Iako je jul na pragu, napolju kao da je jesen. Nema šanse da među vašim prijateljima bar jedna osoba nije šaljivo (a u svakoj šali pola istine), prokomentarisala da ne bi bilo loše da se upali grejanje! I istina, konstantna kiša nikako ne utiče pozitivno na rasploženje, a još je gora situacija kada izađete na ulicu, a svaki sledeći korak je potecijalna opasnost da obuća bude "poplavljena".

foto: Filip Plavčić

Muka s kojom se Beograđani godinama suočavaju definitivno su betonske mine na ulicama! Pola Beograda je u ovim kockama, a maltene svuda se raspadaju. Ako padne kiša, naopako! Mokre noge vam ne ginu!

foto: Filip Plavčić

Slivnici prepuni đubreta

Slivnici na većini mesta u Beogradu zatrpani su đubretom. Pikavci, flaše, kese i nekolicina drugog otpada neretko se bacaju ovde. To je veoma čest problem u prestonici, a prljavština koja se baca u slivnik dovodi do zagušenja.

Za vreme obimnih padavina, slivnici zatrpani đubretom neće doneti ništa dobro! Tako dolazi do otežanog rada kanalizacione mreže, jer slivnici ni ovako ne mogu tako brzo da apsorbuju veću količinu vode koju nanose pljuskovi, a kamoli oni prepuni đubreta.

Rupe na putu

Još jedan problem koji frustrira Beograđane svakako su rupe na putu i to što iste niko ne krpi!

Da su putevi i ulice u Srbiji u očajnom stanju znali smo odavno, ali činjenica da se rupe ne saniraju jako dug period zaista je zabrinjavajuća. Ima raznih. Od onih plitkih, koje pre svega ružno izgledaju, do prilično opasnih na kojima možete da se sapletete.

Rupe na drumovima prouzrokuju oštećenja na automobilima, a naši vozači izbegavaju da se bore sa birkratijom, te je i udar na novčanik neizbežan.

Semafori koji ne rade

Ako ste se ovih dana kreratli Bulevarom Kralja Aleksandra sigurno ste primetili na većina semafora nije radila. Suvišno je i reći da je van svake pameti da na tako prometnim saobraćanicama ne radi semafor. Trenutak nepažnje i neko može izgubiti glavu!

Ne radi semafor
Ne radi semafor foto: Espreso.co.rs

Konstantne gužve, autobuse bez klime, redove na sve strane, glupo je i spominjati, jer su nezaobilazni i sa tom činjenicom se većina pomirila.

Dakle, beogradske ulice preplavljene su "zamkama", iza svakog ćoška vreba neka "opasnost", a po svemu sudeći nadležni na nezadovoljstvo građana preterano ne mare...

Sa kojim nedaćama na ulicama prestonice se Vi srećete? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.