DOŠLI SMO ZBOG BILIJA AJDOLA, PLJESKAVICE I RAKIJE! Bugari pravili HAOS NA GITARIJADI, a mi smo popričali s njima (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

ODUŠEVLJENI SU

DOŠLI SMO ZBOG BILIJA AJDOLA, PLJESKAVICE I RAKIJE! Bugari pravili HAOS NA GITARIJADI, a mi smo popričali s njima (FOTO)

Bugari ne kriju da vole da popiju i pojedu. To im je, uz rokenrol, najbitnija stvar

Objavljeno: 13:24h

Kao i svake godine, Zaječar i gitarijada domaćini su vernim bugarskim državljanima, koji dolaze u velikom broju, kampuju i ne propuštaju nijednu svirku.

Stariji u kožnim jaknama i prslucima, mlađi bez majica, Bugari su, pored Srba, najbrojniji na gitarijadi. Pristigli još u toku dana, već su uveliko namestili svoje šatore, stolice i stolove, a najbrži među njima istražili su i kamp i započeli svoje sportske aktivnosti.

Todor M. (37) iz Bugarske, bez majice, igra badminton sa svojim bratom. Njih dvojica trče po travi i viču iz sve snage dok udaraju lopticu.

Uživancija u badmintonu
Uživancija u badmintonu foto: Espreso.co.rs

Prvi put su ove godine u Zaječaru, a njihovi roditelji i stariji prijatelji dolaze već sedmi put. Vole gitarijade i rok festivale, koji, kažu, postaju retkost i treba ih posetiti dok još uvek traju. Polovina njih došla je kolima, dok su stariji smelo do Zaječara stigli na svojim motorima.

- Tako putujemo svuda. I po Bugarskoj i van nje. Ne nosimo puno stvari, samo najosnovnije. Motorom brže stignemo, ne upadamo u gužve, a i, iskreno, ne volimo automobile. Gde je tu zabava? - rekla je šezdesetogodišnja Cvetanka dok je sekla paradajz.

Uživancija u badmintonu
Uživancija u badmintonu foto: Espreso.co.rs

Prvenstveno su došli zbog Bilija Ajdola, ali ipak će kampovati sva tri dana. Neki od njih govore srpski, pa vole da iskoriste vreme u Srbiji da se sa nekim i upoznaju, dok ostali pokušavaju da se sporazumeju mimikom i rukama.

„Volimo da dođemo u Srbiju. Ovde smo pre svega zbog Bilija Ajdola. I rakije. I pljeskavice!“

Bugari ne kriju da vole da popiju i pojedu. To im je, uz rokenrol, najbitnija stvar.

Zaječarska gitarijada
Zaječarska gitarijada foto: Espreso.co.rs

A kada se sva tri spoje, dobijaju savršenu kombinaciju. Veliki gurmani, dodaju da vole i belu vešalicu, a da na gitarijadi moraju i pivo popiti.

Bugarski šatori dosta su veći u kampu od srpskih. Svi spavaju unutra, a jedini su koji ispred imaju čitavu garnituru nameštaja, počev od stola i stolica, do ležaljki, ćebadi i jastuka.

„Kad putujemo, sve nosimo sa sobom!“

Bonus video:

(Bojana Milosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.