Stranci kroje srpsku istoriju?! Ovoga puta otišli su korak dalje, i napravili video koji POKAZUJE KAKO JE IZGLEDAO KOSOVSKI BOJ (VIDEO)
Foto: Wikipedia

NEVEROVATNO

Stranci kroje srpsku istoriju?! Ovoga puta otišli su korak dalje, i napravili video koji POKAZUJE KAKO JE IZGLEDAO KOSOVSKI BOJ (VIDEO)

O ishodu sukoba Srpske zemlje i Otomanskog carstva do današnjih dana se vodi polemika

Objavljeno:

Kosovska bitka (1389) jedna je od najvećih bitaka odigranih na našem prostoru, koja je preokrenula tokove srpske istorije.

O ishodu sukoba Srpske zemlje i Otomanskog carstva do današnjih dana se vodi polemika, a Jutjub kanal “Kings and Generals” rešio je da postavi animirani prikaz ovog boja.

U uvodnom objašnjenju snimka stoji da je Otomanska imperija bila u svoje vreme najmoćnija svetska sila koja je pokorila sve koji su joj se našli na putu ka Evropi. Ipak, kada su došli na Balkan, suočili su se sa žestokim otporom.

– Ljudi sa ovog prostora borili su se protiv Turaka skoro 200 godina i prkosili njihovoj vladavini još mnoog potom. Krvava bitka na Kosovu koja se odigrala 1389. primer je ove borbe za nezavisnost – navodi se u snimku.

Pogledajte snimak koji prikazuje bitku:

Bonus video: Posle 15 godina ponovo u NARODNOM MUZEJU

(Espreso.co.rs / Opanak)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.