ARSENIJEVIĆ JE ZAVRŠIO KARIJERU: Nenad Filipović izabran za v.d. rektora Univerziteta u Kragujevcu
Foto: Printscreen/youtube/ RTV Kragujevac

dobio potrebnu podršku

ARSENIJEVIĆ JE ZAVRŠIO KARIJERU: Nenad Filipović izabran za v.d. rektora Univerziteta u Kragujevcu

Nebojša Arsenijević je 4. maja razrešen dužnosti rektora Univerziteta u Kragujevcu

Objavljeno: 16:08h

Redovni profesor Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu Nenad Filipović izabran je danas za vršioca dužnosti rektora Univerziteta u Kragujevcu u narednih šest meseci.

Filipović je dobio podršku 20, od ukupno 21 člana Saveta Univerziteta.

RTS je preneo da je Filipović izabran tek pošto niko od četvorice prorektora, saradnika bivšeg rektora Nebojše Arsenijevića, nije dobio potreban broj glasova.

Nenad Filipović
Nenad Filipović foto: Printscreen / mfkg.rs

Nebojša Arsenijević je 4. maja razrešen dužnosti rektora Univerziteta u Kragujevcu, nakon višemesečne afere u u kojoj su se pominjali nedolično ponašanje, nepotizam i druge nepravilnosti u radu.

Kako je ranije rekao ministar prosvete Mladen Šarčević, Arsenijević je smenjen jer nije hteo da poništi doktorsku diplomu svog sina, koji je upisao doktorske studije pre nego što je završio osnovne.

Inače, danas je konstituisan i novi Savet Univerziteta u Kragujevcu koji ima 21 člana, od kojih su 12 sa fakulteta, tri studenta i šetoro članova koje je predložila Vlada Srbije.

Za predsednika Saveta je izabran Milan Kolarević, profesor Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu.

Kako je javio RTS, sednica je bila burna, uz primedbe pojedinih članova Saveta da je više puta prekršen Statut Univerziteta i povređena njegova autonomija.

Sednici Saveta, koja je održana u zgradi Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, prisustvovao je i bivši rektor Nebojša Arsenijević.

RTS prenosi da je Arsenijević rekao da je primetio policajce u civilu na sednici Saveta, da je negodovao smatrajući da je time ugrožena autonomija Univerziteta, te da su nakon toga pripadnici policije napustili salu.

BONUS VIDEO:

Zoran Đorđević, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.