GEJEVI LJUTI ZBOG STAVA PSG: Nećete nam vi zabraniti da KORISTIMO SVOJE REPRODUKTIVNE ORGANE!
Foto: Filip Plavčić, Fonet

žele decu!

GEJEVI LJUTI ZBOG STAVA PSG: Nećete nam vi zabraniti da KORISTIMO SVOJE REPRODUKTIVNE ORGANE!

- Neophodno je unaprediti ostvarivanje prava LGBT osoba, ali teret njihove diskriminacije i borbe ne treba da ide preko leđa dece - kaže Ana Janković Jovanović

Objavljeno:

Pokret slobodnih građana (PSG) zalaže se za usvajanje zakonskog okvira koji bi omogućio istopolne bračne zajednice u Srbiji, ali je protiv omogućavanja takvim zajednicama da usvajaju decu.

Naime, Ana Janković Jovanović, članica Predsedništva PSG, za list "Danas"je rekla da taj pokret smatra da "isto kao što osobe manjinskih seksualnih orijentacija imaju iste obaveze prema državi kao i ostali građani, tako država mora njima garantovati sva prava koja imaju i drugi".

Upitana kroz koje institucije će se PSG zalagati za realizaciju te inicijative i stava prema istopolnim zajednicama, Janković Jovanović kaže da su izmene neophodne prvenstveno u zakonodavstvu, a potom njihovo sprovođenje, što neminovno zahteva osvešćivanje kako državnih službenika, tako i šire javnosti.

U vezi sa eventualnim usvajanjem dece od strane istopolnih zajednica, Janković Jovanović smatra da bi u Srbiji ta deca bila stigmatizovana i da zbog toga ne misli da bi usvajanje dece od strane gej parova bilo pravo rešenje.

- Neophodno je unaprediti ostvarivanje prava LGBT osoba, ali teret njihove diskriminacije i borbe ne treba da ide preko leđa dece - kaže Ana Janković Jovanović za Danas.

Da li je izjava PSG-a korektna?
Da li je izjava PSG-a korektna? foto: Filip Plavčić

Ova izjava svim LGBT pristalicama veoma brzo je "zaparala uši". Predrag Azdejković, poznati gej aktivista rekao je da mu veoma smetaju slične izjave.

Peđa brani prava LGBT osoba
Peđa brani prava LGBT osoba foto: Filip Plavčić

- Od svih homofobičnih izjava mene najviše nerviraju one koje imaju ALI. Nemam ja ništa protiv homoseksualaca, ali... Ovaj stav PSG je to ALI.

- Mi smo za gej brakove, ali smo protiv usvajanja. A u tom ali se ogleda stav protiv gej populacije i gomila predrasuda.

- Samo bih hteo da podsetim na reči premijerke Ane Brnabić, gej muškarci i lezbejke imaju reproduktivne organe i nijedna vlast nam ne može zabraniti da ih koristimo i imamo decu!

Ana Brnabić
Ana Brnabić foto: Fonet

Tako da, ne trebaju nam vaša deca koju ste odbacili po raznim sirotištima koja se raspadaju, pravićemo mi svoju!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.