PA OVO JE APSOLUTNI HIT! Glavna inspektorka turističke inspekcije POČELA DA MUCA UŽIVO U PROGRAMU kad su je pitali koji je broj njene kancelarije! (FOTO)
Foto: Printscreen Prva tv

SLUČAJ TURISTIČKE AGENCIJE S.A>B.

PA OVO JE APSOLUTNI HIT! Glavna inspektorka turističke inspekcije POČELA DA MUCA UŽIVO U PROGRAMU kad su je pitali koji je broj njene kancelarije! (FOTO)

Vlasnik agencije S.A.B. travel Stevan Buđić kaže da su problemi agencije počeli kada vlasnici zakupljenih i plaćenih kuća u Grčkoj nisu hteli da prime turiste

Objavljeno:

Turistička agencija "S. A. B. travel" otkazala je sva svoja putovanja na sve destinacije do oktobra. Protiv nje će biti pokrenut postupak za oduzimanje licence, ali i prekršajni postupak.

Stevan Buđić, vlasnik agencije, kaže da, Iako je svestan da to putnike koji su ostali bez aranžmana ne zanima, naveo je da su vlasnice četiri kuće, koje je agencija S.A.B. zakupila i platila 100 odsto, zaključale vrata srpskim turistima kada su u njih trebali da uđu i počnu svoje letovanje. Da bi rešio taj problem, tim turistima je obezbedio alternativni smeštaj, kako ne bi ostali bez letovanja, naveo je on na TV Prva. - Agencija postoji 26 godina i nije ovo prevarantski stav niti želja da se napravi profit na ovakav način. Dogodilo se to da smo svoje aranžmane prodavali tokom jeseni, zime i proleća i uplaćivali gazdama kuća u Grčkoj. Prva smena 20. maja je bez ikakvih problema letovala, a onda drugu smenu Grci nisu hteli da prime - kaže Buđić.

I tada počinje početak haosa, navodi on. - Počinje da se priča da S.A.B. nije platio, da loše radi i prodaja aranžmana kreće da opada. Istovremeno iz Grčke od vlasnika kuća kreću zahtevi da se isplata vrši bržom dinamikom nego što je to bilo dogovoreno. Ja ne mogu njima sada da isplatim sve do 15. avgusta - objašnjava vlasnik agencije. Buđić navodi da je do sada vlasnicima vila u Grčkoj isplatio 550.000 evra, a za 1.200 turista je do 20. jula plaćeno letovanje. Ipak, potvrđuje, da je svih 2.249 plaćenih aranžmana otkazano. Ne sporeći svoju odgovornost za sve što se dogodilo, Buđić kaže da nijedna agencija koja prodaje aranžmane za Grčku nije obezbeđena i da je 11. juna održan sastanak u JUTA na kojem je razgovarano o problematici izbacivanja gostiju iz kuća koje su plaćene i kako da se rešavaju problemi. - Skupe sam advokate platio u Solunu sada zbog toga - kaže on. Buđić je kazao da će uz pomoć garancije putovanja biti izdvojena sredstva da bi mogli da se naplate oštećeni turisti do iznosa garancije a to je 300.000 evra.

Dodao je i da je spreman da obezbedi dodatni novac za to, prodajom nekih sredstava agencije, autobusa i slično. Smatra da će biti nadoknađeno svima između 70 i 100 odsto aranžmana. Sa Buđićem je gostovala i Vera Božić Trefald, pomoćnica ministra turizma i glavna turistička inspektorka, koja je navela da Inspekciju zanima da putnik koji je platio bude reano obeštećen, ali da ih ne zanima kako je agencija sa dugogodišnjim poslovanjem došla do toga da zbog četiri Grkinje obustavi sve.

Ona je navela da su kod u agenciji S.AB. bili u maju prošle godine i d aništa nije nagoveštavalo da će se ovo dogoditi. Ipak, navodi ona, prošle nedelje kada dve grupe nisu uspele da se vrate, Inspekcija je reagovala odmah.

- Zvali su nas iz Grčke, propratili smo celu situaciju - navela je ona i dodala da su odmah preduzete mere kad u petak dve grupe nisu otišle jer nisu imale obezbeđen smeštaj. Jedna od mera je, kako je navela, predlog za oduzimanje licence, ali i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Na pitanje kome da se oštećeni jave, Božić Trefal je rekla da su telefoni inspekcije i mejl adresa inspekcije tu za sve građane, a kada su je upitali koji je to broj i adresa, počela je da zamuckuje.

Verovali ili ne, glavna inspektorka turističke inspekcije nije znala broj telefona iz svoje kancelarije, a to možete pogledati u videu ispod:

Voditelj je broj telefona pronašao na internetu, te se i inspektorka nakon toga setila.

Ona je navela da svi oštećeni putnici treba da pošalju mejl, odnosno da se obrate pismenim putem i da će inspekcija nakon toga reagovati odmah.

BONUS VIDEO:

Štefica priča o incidentu na Paradi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.