PISAC, PREDSEDNIK ZVEZDE, VOĐA OPOZICIJE... Da li znate gde su i šta sada rade bivši GRADONAČELNICI Beograda? (FOTO)
Foto: Beta, Dado Đilas

lepo su prošli

PISAC, PREDSEDNIK ZVEZDE, VOĐA OPOZICIJE... Da li znate gde su i šta sada rade bivši GRADONAČELNICI Beograda? (FOTO)

Beograd je početkom juna dobio novog gradonačelnika, 67. u istoriji srpske prestonice - dr Zorana Radojičića. Ali, šta rade i čime se bave njegovi prethodnici?

Objavljeno:

Siniša Mali

Doskorašnji gradonačelnik Siniša Mali, posle četiri i po godine provedene u Starom dvoru dobio je "prekomandu", pa je sada u Vladi Srbije na veoma odgovornoj funkciji ministra finansija. I već je obradovao penzionere, ali i zaposlene u javnom sektoru najavama o povišicama.

Dobio prekomandu
Dobio prekomandu foto: Beta

Dragan Đilas

U javnosti se u prethodnom periodu često pojavljivao i Dragan Đilas koji je predvodio Beograd od 2008. do 2013. godine.

Bivši gradonačelnik je prvo bio na čelu Košarkaškog saveza Srbije, da bi posle serije uspeha i osvojenih medalja napustio ovu funkciju i praktično postao vođa opozicije.

Vođa opozicije
Vođa opozicije foto: Beta

Treći bivši gradonačelnik koji je često u medijima je Nebojša Čović. Pre nešto više od četiri godine na kratko se vratio u političke vode, kao član Privremenog organa Beograda, ali je i on najveći deo karijere proveo u svetu sporta. Prvo na čelu košarkaškog kluba FMP, a sada u Crvenoj zvezdi.

Predsednik Crvene zvezde
Predsednik Crvene zvezde foto: Fonet/Aleksandar Barda

Milan St. Protić (gradonačelnik 2000-2001), istoričar, diplomata i političar, posle kraćeg ambasadorskog staža u SAD se vratio u domovinu, a nedavno je "zagazio" i u književne vode objavljivanjem romana "Sinajsko jevanđelje.

Napisao roman
Napisao roman foto: Dado Đilas

Konačno, najverniji Beogradu nekako je ostao Zoran Alimpić, svojevremeno vršilac dužnosti gradonačelnika, koji je skoro dve decenije bio gradski i(li) opštinski odbornik Demokratske stranke (često nepravedno zapostavljan). Važi za jednog od najboljih poznavalaca situacije u prestonici, a nije tajna da ga cene čak i njegovi politički konkurenti.

Izvrstan istoričar
Izvrstan istoričar foto: Stefan Jokić

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.