PONOS JE REAKCIJA NA MALTRETIRANJE I HOMOFOBIJU! Azdejković na PRAJDU poručio LGBT osobama da ne treba da se STIDE! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

parada ponosa

PONOS JE REAKCIJA NA MALTRETIRANJE I HOMOFOBIJU! Azdejković na PRAJDU poručio LGBT osobama da ne treba da se STIDE! (VIDEO)

Azdejković je govorio i o svom navodnom braku sa partnerom

Objavljeno:

Danas se u Beogradu održava Parada ponosa, a učesnici će se prošetati od Pionirskog do Studentskog parka.

Predrag Azdejković, poznati gej aktivista, takođe je jedan od učesnika.

On je naglasio da je današnji događaj Parada ponosa cele Srbije, ne samo Beograda, jer ne žele da budu "skučeni" na prestonicu.

- Ponos je reakcija na konstantno maltetiranje, homofobiju, diskriminaciju koju LGBT osobe doživljavaju u Srbiji, gde imamo to da LGBT osobe treba da se stide onoga što jesu,a to nećemo.

Azdejković je govorio i o svom navodnom braku sa partnerom. Ipak, on je pojasnio o čemu se tu radi, da nije u pitanju pravi brak.

- To je bilo za potrebe promo filma. Bilo je to slatko zezanje, ali nisam dobro odglumeo. Očekujem da će parovi u Srbiji uskoro moći da stanu pred matičara i ozakone svoju vezu.

Zahtevi koji će biti izneti prilikom Parade ponosa se odnose na donošenje zakonskog okvira kojim će se transrodnim osobama omogućiti pravna vidljivost, donošenje Zakona o istopolnim partnerstvima i stvaranje sistema prevencije od HIV virusa i AIDS-a, posebno kod mladih, kao i pružanje pune zdravstvene zaštite obolelima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.