Građani Stepe ponovo PROTESTUJU zbog izgradnje crkve! (FOTO)
Foto: Beta/ Miloš Miškov

besni građani

Građani Stepe ponovo PROTESTUJU zbog izgradnje crkve! (FOTO)

Prema rečima članova udruženja stanara tog naselja, izgradnja spornih crkvenih objekata započeta je još početkom 2014. godine, kada su građani protestima sprečili radove

Objavljeno:

Uz simbolično paljenje sveća, par stotina meštana naselja Stepa Stepanović održalo je protest zbog, kako kažu, "nametanja crkve brvnare i crkvene stambene zgrade na mestu koje je prema planu naselja predviđeno za dom zdravlja".

Prema rečima članova udruženja stanara tog naselja koji su se sinoć okupili na ovoj lokaciji, izgradnja spornih crkvenih objekata započeta je još početkom 2014. godine, kada su građani protestima sprečili radove.

- Izgradnjom je rukovodio protojerej-stavrofor Stojadin Pavlović, poznatiji kao Otac Stojadin, a ispostavilo se da nije postojao nijedan dokument za gradnju, koja je tada realizovana na državnom zemljištu. U martu te godine formirana je radna grupa za naselje Stepa Stepanović, koju su sačinjavali opštinski, gradski i državni čelnici, kao i predstavnici stanara, pa je doneta odluka da se u naselju obustave sve aktivnosti u vezi sa izgradnjom sve dok se o njoj stanari ne izjasne putem svojevrsnog "referenduma" - navode u udruženju.

Ne odustaju
Ne odustaju foto: Beta/ Miloš Miškov

Uprkos tome, dodaju, narednih godina je sve učinjeno kako bi se dozvole obezbedile, a bez znanja stanovnika naselja.

- Sveštenstvo je, uprkos postignutim dogovorima i odlukama nadležnih, ove godine najavilo početak izgradnje crkve brvnare, zvonika sa palionicom sveća i parohijskog doma sa kotlarnicom, inače donacije izvesnog biznismena Radmila Jevtovića iz Kosjerića. Predstavnici Srpske pravoslavne crkve ignorišu građane ovog naselja, u naselje je unet nemir - žale se naši stanovnici naselja.

Oni ističi da već nekoliko godina, neodgovornim ponašanjem nadležnih, građanke i građani ovog naselja koje broji oko 14.000 ljudi, trpe svojevrsnu torturu, pa je stoga najavljen i veliki organizovan protest sa blokadom ulica i prometnih gradskih trgova.

Bonus video

ŽURKA DO ZORE: Parada ponosa u Beču!

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.