APOKALIPTIČNE SCENE SRPSKE PRESTONICE: Kiša i grad paralisali BG, grad tukao dok asfalt nije popucao, a KROZ OVE ULICE JE MOGLO DA SE PROĐE SAMO ČAMCEM! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter / Ksenija D. ‏, Printscreen Twitter / Lu Salome, Printscreen Twitter / Toni, Printscreen Twitter

HAOS U BEOGRADU

APOKALIPTIČNE SCENE SRPSKE PRESTONICE: Kiša i grad paralisali BG, grad tukao dok asfalt nije popucao, a KROZ OVE ULICE JE MOGLO DA SE PROĐE SAMO ČAMCEM! (VIDEO)

Zbog nevremena koje je zahvatilo prestonicu, saobraćajnice su postale neprohodne, a pojedine ulice na Paliluli i Starom gradu su potpuno potopljene

Objavljeno:

Tmurno jutro svanulo je nad Beogradom, a već u ranim jutarnjim satima počeli su pljuskovi sa grmljavinom koji su bili najintenziviji u Zemunu.

Tamo je palo 16 litara kiše po metru kvadratnom, pa je stanje bilo veoma kritično. U nekim delovima grada je bilo suvo, dok su pljuskovi pogodili Čukaricu, Rakovicu i Palilulu - rekli su iz RHMZ-a.

Zbog nevremena koje je usledilo u prestonici, saobraćajnice su postale neprohodne, a pojedine ulice na Paliluli i Starom gradu su potpuno potopljene.

Zastoji su bili i na Gazeli, Pančevačkom mostu, potezu od Beogradskog sajma ka Adi Ciganliji, ali i na mnogim drugim saobraćajnicama širom grada.

Prema informacijama sa društvenih mreža, na kraju Pančevačkog mosta je otežano kretanje zbog velike količine vode nakon nevremena.

Iako se vreme trenutno malo stabilizovalo, u Beogradu kao da je pao mrak.

Na Pančevačkom mostu se stvorilo jezero, pa bi bilo najbolje izbeći ovaj deo grada. Mnogi korisnici društvenih mreža su se pobunili što su ulice pod vodom, a nadležni ne reaguju.

Neki su iskoristili priliku i da se našale na račun nevremena i stanja na ulicama.

Bilo je i onih koji su morali da zaustave svoje automobile jer od količine kiše nisu mogli da voze bezbedno.

U Ulici Toplice Milana (silazak sa autoputa prema Medakoviću) se stvorilo jezero jer su poklopci šahtova "poizbijali" napolje.

Stanje u Ulici Despota Stefana nije bilo mnogo bolje, pa su se mnogi našalili kako im je potrebna lađa da bi prošli kroz nju.

Pored automobila, trole i autobusi su se takođe zaustavili zbog ogromne količine vode koja je napravila "bazene" na ulicama.

U Višnjičkoj banji pojedine ulice su se čak deformisale od velike količine vode, zbog čega se stvaraju veliki zastoji, ali je dovedena u pitanje i bezbednost učesnika u saobraćaju.

A da nevremenu nije kraj, pokazuju nova upozorenja. Naime, najave su da će se nevreme kretati i ka Pomoravlju pa dalje na jug i istok Srbije.

Podsećamo, u subotu se očekuje jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. U ponedeljak na jugu i istoku naoblačenje sa kišom i pljuskovima, do kraja dana zahvatiće i centralne krajeve. Na severu suvo sa sunčanim periodima. Zatim će do kraja perioda preovladivati oblačno, hladno i kišovito.

Temperatura će biti ispod proseka. U većini mesta od 18 C do 23 C, sredinom sedmice i hladnije kad se očekuju i obilnije padavine.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.