DESETOGODIŠNJICA RADA: Sandžak televizija proslavila jubilej, i Espreso među zvanicama! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

svečanost

DESETOGODIŠNJICA RADA: Sandžak televizija proslavila jubilej, i Espreso među zvanicama! (FOTO)

Na samom početku premijerno je prikazan kratki dokumentarni film u kojem je predstavljen osvrt na rad tokom 10 godina

Objavljeno: 17:25h

Sandžak televizija obeležila je jubilej - 10 godina postojanja. Ovoj svečanosti prisustvovalie su brojne delegacije koje su pružile podršku, političari, novinari, akademici i građani Novog Pazara. Ekipa Espresa takođe je bila među zvanicama.

Na samom početku premijerno je prikazan kratki dokumentarni film u kojem je predstavljen osvrt na rad tokom 10 godina. Predstavljen je istorijat, rast i razvojni tok televizije.

Nakon filma, prisutnima se obratio direktor Sandžak televizije Salahudin Fetić, koji je istakao važnost ove proslave, ali i važnost nepristrasnog, objektivnog novinarstva, važnost ispružene ruke građana i saradnika.

foto: Filip Plavčić

Novinar Dragan Banjac u svom obraćanju poželeo je da ova televizija nastavi sa razvojem, da bude pristupačna i dalje.

foto: Filip Plavčić

Direktor Sandžak televizije uručio je zahvalnice onima koji su ovih 10 godina pružili značajnu podršku, pa su iste dobili predsednik Mešihata IZ-e u Srbiji, generalni menadžer Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, organizacija Bošnjaka u dijaspori, Zajednica sandžačke dijaspore, nekadašnji direktor i za veliki rad i trud zahvalnica dodjeljena Enveru Islamoviću, koji je trenutno menadžer tehničkih poslova.

foto: Filip Plavčić

Akademik, bivši muftija Muamer Zukorlić, obratio se gostima i rekao da decenija kontinuiteta i teškog uspeha vredi priznanja Sandžak televiziji, a da biti osnivač znači biti roditelj.

- Kada ste najradosniji uvek imate druge odgovornosti koje vam ne dozvoljavaju da se uvek potpuno prepustite radosti. Bio sam počašćen od svevišnjeg stvoritelja da budem osnivač više ustanova i subjekata i sada sam evo u prilici, čak neke ustanove su nedavno imale jubileje od dve decenije, to je pristojna distanca u kojoj se mogu analizirati efekti, svrhe, uspesi, neuspesi, kvalitete, a budući da su sve te ustanove bile iz sfere obrazovanja, kulture, medija.. i sada sam u prilici da sve analiziram, svako “dete”. Postavlja se pitanje zašto je moja briga ovaj mediji, a ja, nikad im to nisam rekao, sam prepoznao značaj postojanja medija. Nikada ranije nismo bili u prilici da čujemo nezavisnost, samostalnost, sloboda, siguran sam da je jedan od ključnih razlika taj što se veoma mali broj medija izborio za punu slobodu i samostalnost - rekao je Zukorlić.

On je ukazao na važnost medija koji deluju bez kontrole medija. Postavio je pitanje “Šta je medij”, istakao važnost pružanja prostora na nekom mediju, jer ističe jačinu, snagu i moć jedne televizije. Proslava jubileja trajala je satima, uz prigodan muzički program.

Bonus video:

Espreso intervju, Milovan Drecun

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.