Malinari: Nedimović obećao veću otkupnu cenu
Foto: Dragana Udovičić

stižu obećanja

Malinari: Nedimović obećao veću otkupnu cenu

Otkupna cena sa 100 pala na 80din

Objavljeno: 18.06.2018. 15:30h
  • 1

Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je da je danas razgovarao s ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

Otkupna cena maline u Leskovcu pala je juče sa 100 na 80 dinara, koliko su plaćali manji hladnjačari, a nagli pad cene pravdali su kišom.

foto: Filip Plavčić, Profimedia, Ilustracija

Malinari očajni: Otkupna cena pala na 80 RSD

Ministar Nedimović je potvrdio da pregovara sa vlasnicima hladnjača da otkupnu cenu malina povećaju na 125 do 135 dinara po kilogramu.

Radović je rekao da ga je ministar poljoprivrede pozvao pošto je Asocijacija malinara najavila proteste i da je obećao da će raditi na problemu niske otkupne cene malina.

Malinari su jutros najavili mirne proteste vožnjom automobilima po svim gradovima u Srbiji u petak, 22. juna, zbog niske otkupne od 50 do 80 dinara po kilogramu malina.

 - Ministar Nedimović je rekao da je juče imao sastanak s vlasnicima hladnjača, i da će i danas sa njima razgovarati kako bi rešili problem prebacivanja smrznute maline iz hladnjača na jugu u veća skladišta u centralnoj Srbiji da bi mogao da se nastavi otkup - kazao je Radović.


Na pitanje kako će se rešiti probleme niske otkupne cene, Nedimović je, po rečima Radovića, obećao da će otkupljivači morati da povećaju cenu.

BONUS VIDEO: (UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NEZAPAMĆENA TORTURA NA KIM, SRPSKI ZVANIČNICI NA ŽESTOKOM UDARU: Ovako su specijalci ROSU primenjivali brtutalnu silu u Mitrovici

(Espreso.rs/Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media