DA LI SMO DOTAKLI KULTURNO DNO? Šabić podelio ni malo lepe informacije: HRVATI SU NAS PREŠIŠALI ZA SKORO TRI PUTA i to u ovome! (FOTO)
Foto: Beta/ Miloš Miškov

bruka i sramota

DA LI SMO DOTAKLI KULTURNO DNO? Šabić podelio ni malo lepe informacije: HRVATI SU NAS PREŠIŠALI ZA SKORO TRI PUTA i to u ovome! (FOTO)

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ukazao nam je danas na poražavajuću paralelu između naše države i Republike Hrvatske

Objavljeno:

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević kazao je da i jeste i da nije zadovoljan sredstvima koja će biti opredeljena tom ministartvu budžetom za 2018. godinu.

Komentarišući raspravu u Narodnoj skupštini Srbije o budžetu za narednu godinu, Vukosavljević je krajem prošle godine izjavio da je dobra vest to što će Ministarstvo kulture i informisanja dobiti veća sredstva, ali da je to i dalje manje od preporučenog nivoa.

On je tada naveo da mora više da se izdvaja za kulturu i informisanje, ali i da je svestan da se čitavo društvo ekonomski stabilizuje, te da je povećanje budžeta ohrabrujući signal da će u narednim godinama Srbija izdvajati još više novca za te oblasti.

Međutim, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ukazao nam je danas na poražavajuću paralelu između naše države i Republike Hrvatske, odnosno na poraznu razliku sredstava koja se izdvajaju za budžet za kulturu:

- Informacija je ista ali... To da je budžet za kulturu Srbije za 100 miliona evra manji od budžeta za kulturu Hrvatske, ne zvuči ni malo lepo. Ali puno lošije zvuči to da je naš budžet za kulturu od budžeta Hrvatske (63,5 : 163,8 miliona evra) preko 2,5 puta manji - napisao je Šabić na Tviteru.

Bonus video

Malac genijalac

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.