PRETILI SU NAM DA ĆE NAS SILOVATI, I TO PRED MALOLETNICIMA! Sukobi na Savskom nasipu ne prestaju, A POLICIJA ĆUTI! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter / Savski nasip

policija nije reagovala

PRETILI SU NAM DA ĆE NAS SILOVATI, I TO PRED MALOLETNICIMA! Sukobi na Savskom nasipu ne prestaju, A POLICIJA ĆUTI! (VIDEO)

Neformalno udruženje građana "Savski nasip" se bori za očuvanje savskog nasipa na Novom Beogradu i protiv uništenja beogradskog vodoizvorišta

Objavljeno: 13:49h

Neformalno udruženje građana "Savski nasip" organizovalo je nekoliko protestnih šetnji na Savskom nasipu, kod rampe blizu okretnice u Ulici doktora Ivana Ribara.

Prema rečima građana, šetnje imaju cilj da ukažu na tolerisanje nepoštovanja zakona. Građani protestuju zbog ugrožavanja izvorišta vode za ceo Beograd, sistema zaštite za odbranu od poplava kao i zbog prava biciklista i pešaka da koriste nasip za rekreaciju.

Na jednoj od poslendjih šetnji došlo je do incidenta između učensika i nepoznatog muškarca koji je pretio biciklistima.

Naime, Udruženje građana "Savski nasip", objavili su na svom Tviter nalogu video snimak na kome se vidi muškarac koji građanima preti "da skolone bicikle da im ne bi izlomio glavu i bicikle".

Pogledajte video:

Tokom jučerašnje šetnje, učesnici su ponovo došli su sukob sa istim čovekom, koji ni ovog puta nije birao reči kojima će vređate okupljene građane. Prema rečima članova iz neformalnog udruženje "Savski nasip", sukobi na nasipu ne jenjavaju, lai policija ne čini ništa kako bi iste sprečila.Sagovornik je u razgovoru za naš portal naveo da se isti čovek pojavio nekoliko puta i pretio okupljneima, uprkos tome što je među prisutnima bilo maloletnika.

Ove informacije potvrdili su nam i zabrinuti sugrađani, koji kažu da se tokom jučerašnje šetnje u istom automobilu pojavljivao isti čovek. Razlika je bila u tome što je ovom prilikom bila prisutna i - policija.

- Dobili smo pretnje da ćemo biti silovani, sve je on to pričao pred policijom, a oni su samo rekli da nasip nije mesto na kom to treba da nam kaže, već na nekom drugom - ispričali su sugrađani koji su se našli na licu mesta.

- Tu su bila maloletna lica, kako je moguće da to neko izgovara, preti i prolazi nekažnjeno. Hoće li policija zaštiti obilne građane? Prošli put je bilo preko sto ljudi, i pred policijom su nam upućivane najgore pretnje. Ljudi se plaše. Ako policija samo stoji i posmatra, šta ćemo mi da uradimo - pričaju naši sagovornici.

Učesnici protestne šetnje više puta do sad su naglasili da po važećem Zakonu o vodama (član 133, stav 1) na nasipima za odbranu od poplava nije dozvoljen saobraćaj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.