RED GRADA, RED KIŠE! RHMZ izdao upozorenje za vikend! PONAVLJA SE SCENARIO IZ UŽICA
Foto: Nemanja Pančić

opasno

RED GRADA, RED KIŠE! RHMZ izdao upozorenje za vikend! PONAVLJA SE SCENARIO IZ UŽICA

Kako se navodi u upozorenju na lokalne vremenske nepogode, u subotu se lokalno očekuju obilnije padavine, više od 30 mm kiše za 12 sati

Objavljeno:

U Srbiji se tokom vikenda mogu očekivati obilnije padavine, a ponegde i nepogode sa pojavom grada, upozorio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Kako se navodi u upozorenju na lokalne vremenske nepogode, u subotu se lokalno očekuju obilnije padavine, više od 30 mm kiše za 12 sati.

U nedelju se mogu očekivati jaki pljuskovi i grmljavinske nepogode sa kratkotrajnom pojavom grada, uglavnom u Pomoravlju, severnim i istocnim krajevima, dodaje se u upozorenju RHMZ.

RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje za okolinu Petrovca na Mlavi, gde će u naredna 24 časa vodostaji će biti u porastu i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava.

Petrovac na Mlavi danas je posle Užica, Smederevske palanke i drugih gradova pretpeo strašne posledice obilnih kiša i nevremena. Došlo je do pucanja brane i izlivanja reka, poplavljene su ulice i oštećena brojna domaćinstva, a naređena je i evakuacija stanovništva.

Pre dva dana, za samo sat vremena na Užice se sručilo 29,3 litra kiše, praćene gradom veličine lešnika. Sa obzirom na konfiguraciju Užica oko koga se nalaze mnoga naselja u visokim zonama, ogromne količine vode potekle su naniže saobraćajnicima pa su se na najnižim kotama stvorile prave ulične delte.

Situacija je bila alarmantna i u Smederevskoj Palanci, Lozoviku, Rasinskom okrugu i drugim mestima, gde je oštećeno više od 1.100 objekata.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.