CEO LAZAREVAC JE NA NOGAMA ZBOG OVOG MOMKA: Narod na ulici skandira Žarkovo ime, za njega traže pravdu, a ovo je razlog! (FOTO)
Foto: Facebook / Žarko Pavlović

pravda za žareta!

CEO LAZAREVAC JE NA NOGAMA ZBOG OVOG MOMKA: Narod na ulici skandira Žarkovo ime, za njega traže pravdu, a ovo je razlog! (FOTO)

Novi protest zakazan je danas u 18.00 časova

Objavljeno: 16:13h
Milica Božinović

Juče je u Lazarevcu u centru grada održan protest protiv hapšenja Žarka Pavlovića i još pet Lazarevčana koji su optuženi za napad na službeno lice i ometanje službenog lica prilikom hapšenja.

Prijatelji Pavlovića koga je policija navodno pretukla u Županjcu prilikom blokade saobraćaja, navode da je on prvo bio ošamaren od strane policijskog službenika. Novi protest zakazan je danas u 18.00 časova kod Rudarske česme u centru Lazarevca. Lazarevčani su svom sugrađaninu pružili podršku i naglasili da čovek koji je sportista, vlasnik teretane, osnivač fonda za zaštitu pasa lutalica, filantrop i organizator brojnih humanitarnih akcija putem društvenih mreža - ne može biti nasilnik.

Prijatelji uhapšenih i sugrađani, zahtevaju da se Žarko Pavlović i svi ostali puste iz pritvora da se brane sa slobode. Prema objavama na društvenim mrežama, lazarevačka policija je brutalno prebila Pavlovića u prostorijama MUP u Beogradu, te je on zbog zadobijenih povreda završio na Urgentnom centru.

Svima im je određen pritvor od 30 dana od strane nadležnog suda, navodi se na društvenim mrežama.

Do incidenta je došlo 12. juna oko 18.30 čаsovа i tada je saopšteno da je policija uhapsila Žarka Pavlovića (42) jer je policijskom službeniku Jovici Nikoliću (28) nаneo udаrаc u predelu licа.

Ministаr unutrаših poslovа Nebojšа Stefаnović ranije je osudio nаpаd nа policijskog službenikа i naveo da za osumnjičenog Pavlovića traži najstožiju kaznu.

- Ovаkаv mučki nаpаd nа pripаdnikа Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа, koji je obаvljаo redovnu dužnost nа regulisаnju sаobrаćаjа, je аpsolutno nedopustiv. Zаto trаžim nаjstrožu kаznu zа osumnjičenog koji se usudio dа nаpаdne policаjcа, jer sаmo tаko možemo poslаti jаsnu poruku dа će svаko ko podigne ruku nа policijske službenike dobiti аdekvаtnu kаznu - kazao je Stefanović u saopštenju.

Povodom ovog incidenta oglasila se i državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković koja je objavila fotografije policajca Jovice Nikolića.

Ipak, građani Lazarevca, tvrde da je policijski službenik Nikolić poznat u tom gradu po svojoj bahatosti, a da ko je i šta je Žarko Pavlović, dovoljno govore ljudi na ulicama Lazarevca koji uzvikuju: "Žare, Žare". Takođe, građani Lazarevca tvrde da je apsolutna laž da su uhapšeni tukli uniformisana lica. Ispod možete videti fotografije uhapšenih.

Takođe, masovno se deli informacija da policija traži od vlasnika prodavnice u čijoj blizini je došlo do incidenta, da obriše video snimak.

Građani su objavili i snimak uhapšenih dok izlaze iz policijske stanice, ali na videu nema Pavlovića.

Naime, na protestu je i jedna starija žena pala u nesvest, a kako je saopšteno, u pitanju je majka jednog od uhapšenih momaka.

Pogledajte video na kome navodno Pavlović udara policijskog službenika:

BONUS VIDEO:

BILI SMO NA RUČKU S VUČIĆEM: O ovoj kafani priča cela Srbija, s razlogom

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.